Home » Bydlení

Co funguje proti molům a jak se jich zbavit?

21.02.2024
Moly mohou být v domácnosti velkým problémem, zejména pokud se začnou šířit do vašich šatníků a poškozovat vaše oblíbené oblečení. Ať už se jedná o mola šatního nebo potravinového, nezoufejte, existuje několik efektivních způsobů, jak se těchto vetřelců zbavit.
Ilustrační snímek | Zdroj: freepik.com

Aroma


Moli nemají rádi silné vůně, jako jsou levandule, cedrové dřevo nebo máta. Umístěte aromatické sáčky s těmito látkami do svých skříní a spíží jako prevenci.

Chemie je taky pomocník


Pokud již čelíte invazi, často nezbývá, než sáhnout po chemii. Na trhu jsou k dispozici různé přípravky a spreje, které obsahují chemické látky odpuzující moly. Aplikujte tyto přípravky dle návodu výrobce.


Zdroj: freepik.com

Investujte do pastí


Na trhu jsou k dispozici různé pasti a nástrahy, které moly lákají a poté chytí. Umístěte tyto pasti do postižených oblastí a pravidelně je kontrolujte a vyměňujte.

Čistota a pořádek především


Tito drobní narušitelé mají rádi tmavé a vlhké prostředí, kde mají dostatek potravy. Ujistěte se, že vaše skříně a šatníky jsou čisté a dobře větrané. Pravidelně provádějte úklid a odstraňte zbytečné předměty, které mohou sloužit jako úkryt. Dbejte také na kvalitní skladování potravin, ideálně v uzavíratelných dózách, kam se mol nedostane.


Zdroj: freepik.com

Pravidelná kontrola


Pravidelně kontrolujte své šatníky a šatstvo, abyste zjistili případné příznaky výskytu molů. Pokud zjistíte jakékoliv problémy, okamžitě přijměte opatření k jejich odstranění.

Následováním těchto praktických tipů a zavedením preventivních opatření můžete minimalizovat riziko molí invaze a ochránit své šatstvo a spíž.

Autor: BH
Sdílet na Twitteru
Fotogalerie:

Další články z rubriky Bydlení

Dekorace ze sušených květin: Přírodní krása pro váš domov

Sušené květiny se staly velkým trendem v dekoraci interiéru, a to nejenom kvůli své dlouhé trvanlivosti. Tyto krásné rostliny přinášejí do domácnosti ...

Proč si koupit granitový dřez? Důvodů je hned několik

Granitový dřez představuje odolný prvek každé kuchyně, přičemž tento umělý materiál se vyrábí smícháním žulového kamenného prachu a akrylových pryskyř ...

Plemena psů vhodná do bytu aneb spokojený pes i pán

Přemýšlíte o tom, že si pořídíte psa, ale žijete v bytě? Správný výběr plemene je klíčovým faktorem pro to, aby se váš nový čtyřnohý společník cítil š ...

Jarní úklid rychle a efektivně

Jaro je čas obnovy a očisty, a provádění jarního úklidu může být osvěžujícím způsobem, jak začít novou sezónu. Pokud chcete provést jarní úklid rychle ...

Doporučujeme

Publikovat článek