Home » Bydlení

Proč si koupit granitový dřez? Důvodů je hned několik

18.04.2024
Granitový dřez představuje odolný prvek každé kuchyně, přičemž tento umělý materiál se vyrábí smícháním žulového kamenného prachu a akrylových pryskyřic, které se následně formují do podoby dřezu. V následujících řádcích vám prozradíme, jaké výhody granitový dřez má.
Ilustrační snímek | Zdroj: Freepik.com
Granitové dřezy nabízí atraktivní alternativu k tradičním nerezovým či porcelánovým dřezům a vyznačují se následujícími výhodami.

Výhody granitového dřezu


Dřezy jsou dostupné v široké paletě stylů, velikostí, tvarů, povrchových úprav i barev, takže můžete vybrat granitový dřez tak, aby vám dokonale ladil s pracovní deskou. Oblíbenými barvami jsou bílá, černá a hnědá.

Samotný materiál je tvrdý, a tím pádem i odolný, takže se nemusíte bát jeho brzkého poškození. Dávejte si však pozor, abyste o dřez nerozbili křehké nádobí. Co se týče ceny, tak je sice takový dřez dražší než nerezové provedení, nicméně počítejte s tím, že se jedná o investici na dlouhou dobu.

Jak se udržuje granitový dřez?


Další kapitolou je samotná údržba, kdy granitový dřez je tvarovaný pod vysokým tlakem, je neporézní, hygienický a odolný vůči teplu, skvrnám, poškrábání a odštěpkům. Při čištění se však vyvarujte drsných chemikálií a řiďte se doporučeními výrobce. Pro běžnou údržbu obvykle postačí jen jar na nádobí a teplá voda. Odolnější skvrny lze odstranit jedlou sodou a octem.

Některé granitové dřezy mohou být citlivé na teplotní změny, což vede ke skvrnám z tající pryskyřice a poškrábání. Dávejte si tedy pozor, abyste sáhli po vskutku kvalitním produktu.

Kde koupit granitový dřez?


Jestliže hledáte internetový obchod, odkud byste si mohli objednat granitové a další kuchyňské dřezy, podívejte se na webovou stránku https://mexen.cz/kuchynske-drezy. MEXEN má v nabídce jak granitové dřezy s baterií, tak bez ní.

Autor: L.H.
Sdílet na Twitteru

Další články z rubriky Bydlení

Plemena psů vhodná do bytu aneb spokojený pes i pán

Přemýšlíte o tom, že si pořídíte psa, ale žijete v bytě? Správný výběr plemene je klíčovým faktorem pro to, aby se váš nový čtyřnohý společník cítil š ...

Jarní úklid rychle a efektivně

Jaro je čas obnovy a očisty, a provádění jarního úklidu může být osvěžujícím způsobem, jak začít novou sezónu. Pokud chcete provést jarní úklid rychle ...

Zrcadla jako klíčový prvek interiéru: Proč má výběr jejich tvaru význam

Zrcadla neplní pouze praktickou funkci umožňující nám zkontrolovat náš vzhled před odchodem z domova. Jsou také důležitým dekorativním prvkem, který m ...

7 tipů na zdobení velikonočních vajíček

Blíží se Velikonoce a s nimi tradice zdobení vajec. Pokud chcete vytvořit unikátní a originální velikonoční vajíčka, zkuste tyto kreativní tipy a trik ...

Doporučujeme

Publikovat článek