Home » Služby

Jak vyklidit nemovitost: Komplexní průvodce

20.10.2023
Vyklízení nemovitosti vlastními silami je většinou náročný proces, ať už jde o byt, dům nebo komerční prostory. Ať už se stěhujete, rekonstruujete, nebo musíte vyklidit dům po zesnulém, je důležité postupovat systematicky, krok za krokem.
Ilustrační snímek | Zdroj: pixabay.com

1. Plánování a organizace


Začněte vytvářením seznamu všech věcí v nemovitosti. Rozdělte je do kategorií - co chcete zachovat, co prodáte, co darujete a co vyhodíte. Stanovte si termín, do kdy chcete mít nemovitost vyklizenou.

2. Obstarání materiálu a nářadí


Pořiďte si dostatek krabic, bublinkové fólie a lepící pásky na balení věcí. Můžete potřebovat rukavice, vozík na převoz věcí nebo si půjčte dodávku.

3. Dejme se do toho


Vyklízejte pokoj po pokoji. Začněte místnostmi, které používáte nejméně. Pokud nemáte dostatečnou sílu či vybavení na převoz těžkého nábytku, zvažte najmutí odborné firmy.

4. Likvidujeme odpad


Rozdělte odpad na recyklovatelný, elektroniku, nebezpečný odpad apod. Věci, které nelze jen tak vyhodit, odvezte na sběrný dvůr.

5. Prodej, darování a skladování


Pokud máte věci, které jsou stále v dobrém stavu, můžete je nabídnout k prodeji na internetových bazarech. Charitativní organizace často přijímají nábytek a další předměty v dobrém stavu. Pokud některé věci zatím nechcete odstranit, můžete si je uložit ve skladovacím prostoru.

6. Profesionální služby


Existují specializované firmy, které poskytují služby vyklízení. Pokud nemáte dostatek času, může být tato možnost ideální. Profesionální firma se postará o kompletní vyklizení nemovitosti na klíč, včetně úklidu a ekologické likvidace odpadu.

Vyklízení nemovitosti je sice náročné, ale s dobrým plánováním a organizací může být proces hladký a efektivní. Buďte trpěliví, systematicky se pusťte do práce a brzy bude vaše nemovitost připravena na další kapitolu!

Autor: MK
Sdílet na Twitteru

Další články z rubriky Služby

Jak se zbavit plísně? Užitečné rady a tipy pro boj s plísní v interiéru

Boj s plísní je jedním nejčastějších problémů, se kterým se ve své domácnosti můžete setkat. Interiér zasažený plísní samozřejmě špatně vypadá, může a ...

Škůdci v interiéru aneb seznamte se s druhy i stoprocentní deratizaci

Občas může nastat problém v podobě výskytu škůdců v bytě nebo rodinném domě. Máte pocit, že je váš úklid dokonalý? Uklízíte prakticky denně, ale i pře ...

4 tipy pro bezpečný byt nebo dům

Zloději se do bytů a rodinných domů snaží dostávat každým rokem. Vybírají si převážně ty byty nebo domy, jež nejsou dostatečně dobře zabezpečeny. Jak ...

Jak se nespálit při výběru řemeslníka a zajistit si poctivé služby?

Každý z nás se čas od času dostane do situace, kdy potřebuje služby profesionálních instalatérů, obkladačů, stavitelů, elektrikářů, podlahářů a dalšíc ...

Doporučujeme

Publikovat článek