Home » Bydlení

Plemena psů vhodná do bytu aneb spokojený pes i pán

01.04.2024
Přemýšlíte o tom, že si pořídíte psa, ale žijete v bytě? Správný výběr plemene je klíčovým faktorem pro to, aby se váš nový čtyřnohý společník cítil šťastný a nezanedbávaný. Pokud nechcete vybírat vyloženě s malých ras, existuje několik větších plemen, která jsou známá svou schopností přizpůsobit se životu v bytě, aniž by jakkoliv strádala. Zde vám přinášíme tipy na některé z nich.
Ilustrační snímek | Zdroj: freepik.com

Mops


Mopsíci jsou malá, kompaktní plemena nenáročná na aktivitu, což je činí ideálními pro život v bytě. Jsou velmi společenští a milují pozornost své rodiny.

Francouzský buldoček


Buldočci francouzští jsou dalším plemenem, které je skvělou volbou při výběru chlupatého parťáka do bytu. Jsou klidní a méně aktivní.

Shih-tzu


Tato plemena jsou malá, mají měkkou a dlouhou srst. Jsou to velmi přátelští a milující psi a mohou se snadno přizpůsobit životu v bytě.

Pudl


Pudlové jsou inteligentní a snadno vycvičitelní psi. Stejně jako shih-tzu, i pudlové jsou vhodní pro alergiky, protože mají nelínající srst. Existuje několik velikostí pudlů, takže si můžete vybrat tu, která nejlépe vyhovuje vašim potřebám.

Kavalír King Charles španěl


Tato plemena jsou menšího vzrůstu a mohou se snadno přizpůsobit životu v bytě, jelikož nemají vysoké nároky na denní přísun pohybu. Jsou velmi milující a společenští, což z nich dělá skvělého společníka pro jednotlivce i rodiny.


Zdroj: freepik.com

Cockapoo


Cockapoo je kříženec kokršpaněla a pudla. Jsou to malí psi s velkým temperamentem a přátelskou povahou. Jsou skvělí pro bytový život a snadno se přizpůsobí různým životním podmínkám.

Bichon Frisé neboli Bišonek


Tato plemena jsou malá a mají hypoalergenní srst, což je činí skvělou volbou pro alergiky. Jsou živí a milující, což z nich dělá skvělé společníky pro bytový život.

Je důležité si uvědomit, že i když existují určitá plemena psů, která jsou vhodnější pro bytový život, každý pes je jedinečný. Důkladné zvážení vašich životních podmínek, potřeb a schopností péče o psa je klíčem k tomu, abyste našli toho správného společníka.

I pes vhodný do bytu vyžaduje pravidelnou péči, pozornost a cvičení. Věnujte mu dostatek času a lásky, abyste zajistili, že váš nový společník bude šťastný a zdravý. Myslete také na to, že všechna tato plemena jsou velmi společenská a označení "pes vhodný do bytu" nedělá z těchto plemen psy, kterým při delším odloučením nebude samotným smutno. S odpovídající péčí a pozorností se však pes vhodný do bytu může stát neocenitelným přírůstkem do vaší rodiny.

Autor: BH
Sdílet na Twitteru
Fotogalerie:

Další články z rubriky Bydlení

Proč si koupit granitový dřez? Důvodů je hned několik

Granitový dřez představuje odolný prvek každé kuchyně, přičemž tento umělý materiál se vyrábí smícháním žulového kamenného prachu a akrylových pryskyř ...

Jarní úklid rychle a efektivně

Jaro je čas obnovy a očisty, a provádění jarního úklidu může být osvěžujícím způsobem, jak začít novou sezónu. Pokud chcete provést jarní úklid rychle ...

Zrcadla jako klíčový prvek interiéru: Proč má výběr jejich tvaru význam

Zrcadla neplní pouze praktickou funkci umožňující nám zkontrolovat náš vzhled před odchodem z domova. Jsou také důležitým dekorativním prvkem, který m ...

7 tipů na zdobení velikonočních vajíček

Blíží se Velikonoce a s nimi tradice zdobení vajec. Pokud chcete vytvořit unikátní a originální velikonoční vajíčka, zkuste tyto kreativní tipy a trik ...

Doporučujeme

Publikovat článek