Home » Bydlení

Co za dárek na Vánoce? Pár tipů na dárky, se kterými nešlápnete vedle

13.11.2023
Nákupy vánočních dárků mohou být výzvou, která nás velmi často uvádí do stresu. Při výběru dárků, které vašemu blízkému vykouzlí úsměv na tváři, nemusíte nutně hledat to nejdražší nebo největší. Originální a promyšlený dárek může způsobit stejně mnoho radosti, ne-li více. Zde máme pár nápadů na dárky, které vaše blízké zaručeně potěší.
Ilustrační snímek | Zdroj: pixabay.com

Personalizované dárky zahřejí u srdce


Personalizované dárky obdarovaného vždy dojmou. Zkuste fotoknihu plnou vzpomínek, hrníček s fotografií nebo libovolný předmět s iniciály obdarovaného.

Vzpomínky jsou věčné


Namísto fyzického předmětu darujte zážitek, jako je balónový let nebo kurz vaření, dle zájmu obdarovaného. Tím blízkému vytvoříte nepřekonatelné vzpomínky spojené s vámi.

Knih není nikdy dost


Pokud máte ve své rodině knihomola, kniha od oblíbeného autora nebo výtisk vzácné knihy může být dar, kterým uděláte velkou radost. Dejte však pozor a pečlivě zvažte, zda je záliba v knihách u vašeho blízkého opravdu aktuální.

Podpora lokálních umělců


Podpořte místní umělce tím, že zakoupíte obraz, sochu nebo keramický džbán od umělce z vašeho regionu. Tím podpoříte nejen umění, ale také obdarovanému dopřejete jedinečný kousek do domácnosti.

Hobby materiály


Zjistěte, co je oblíbeným koníčkem obdarovaného a podle toho vyberte dárek. Třeba olejové barvy pro malíře nebo prémiové příze pro pletení.


Zdroj: pixabay.com

Láska prochází žaludkem


Darujte poukaz na večeři v oblíbené restauraci nebo na kávu v útulné kavárně.

Darujte dobrý skutek


Mnoho organizací umožňuje "adopci" zvířat nebo podporu konkrétních charitativních projektů. Darování na dobročinný účel může být velmi osobním a potěšujícím dárkem zejména pro starší rodinné příslušníky, kteří již materiální věci neocení.

Předplatné časopisu


Kdo by neměl radost z přítomnosti oblíbeného časopisu každý měsíc ve své poštovní schránce?

Kouzlo domácích produktů


Pokud rádi tvoříte, nakupte nejrůznější láhve, dózy, obaly a mašle a vrhněte se na výrobu domácích marmelád, nakládaných sýrů, sirupů, vonných solí do koupele či mýdel. Takovým DIY produktem zaručeně potěšíte každého.

Wellness dárky


Darujte wellness dárek v podobě relaxačních pobytů či poukazů na masáže. Pod stromeček můžete nadělit také aromaterapeutické oleje a svíčky. Každý ocení možnost relaxace.

Důležité je při výběru dárku myslet na osobnost a zájmy obdarovaného. Snažte se vybrat dárek, který ukazuje, že jste si dali práci a že si daného člověka vážíte. Nakonec, ty nejlepší vánoční dárky jsou takové, které přicházejí ze srdce.

Autor: BH
Sdílet na Twitteru
Fotogalerie:

Další články z rubriky Bydlení

Jak na efektivní odstraňování vodního kamene z žehliček a parních generátorů?

Žehličky ani parní generátory rozhodně nejsou zcela bezúdržbová zařízení. Jejich pravidelná údržba je nezbytná pro jejich spolehlivý a dlouhodobý prov ...

Dekorace ze sušených květin: Přírodní krása pro váš domov

Sušené květiny se staly velkým trendem v dekoraci interiéru, a to nejenom kvůli své dlouhé trvanlivosti. Tyto krásné rostliny přinášejí do domácnosti ...

Proč si koupit granitový dřez? Důvodů je hned několik

Granitový dřez představuje odolný prvek každé kuchyně, přičemž tento umělý materiál se vyrábí smícháním žulového kamenného prachu a akrylových pryskyř ...

Plemena psů vhodná do bytu aneb spokojený pes i pán

Přemýšlíte o tom, že si pořídíte psa, ale žijete v bytě? Správný výběr plemene je klíčovým faktorem pro to, aby se váš nový čtyřnohý společník cítil š ...

Doporučujeme

Publikovat článek