Home » Bydlení

Zařizujeme pokoj pro miminko: Jaké jsou trendy v oblasti pokojíčků pro novorozence?

01.11.2023
Zařizování pokojíčku pro miminko je nejen krásným projektem, ale také důležitým krokem, který odráží lásku a péči rodičů, ale také zajistí pohodlí při následné péči o novorozence. V oblasti designu pokojíčků pro miminka existuje mnoho trendů, které spojují funkčnost s estetikou a zajišťují, že se dítě i vy budete cítit pohodlně a bezpečně.
Ilustrační snímek | Zdroj: freepik.com

Neutrální paleta barev


Neutrální barvy, jako je bílá, šedá, světle hnědá a béžová, zůstávají v popředí. Tyto barvy jsou klidné, elegantní a univerzální, což umožňuje snadnou kombinaci s různými dekoračními prvky. Neutrální paleta barev také pomáhá vytvořit klidné a harmonické prostředí pro miminko. Volba zemitých barev je navíc velmi nadčasová a může posloužit i do vyššího věku dítěte, zatímco detaily můžete obměňovat barevnými doplňky.

Přírodní a organické prvky


Trend využívání organických a přírodních materiálů se stále rozšiřuje, a to i v rámci dětských pokojíčků. Dřevěný nábytek a dekorační prvky jsou velmi populární, a to nejen pro svou estetiku, ale také pro svou trvanlivost a ekologickou přívětivost. Přírodní textilie, jako jsou bavlna a lněná tkanina, jsou také oblíbenou volbou.

Funkčnost a úložný prostor


Funkčnost je klíčovým prvkem v designu pokojíčku pro miminko. Moderní nábytek a vybavení jsou často navrženy tak, aby nabízely praktické úložné prostory, což je zvláště důležité, protože miminka potřebují mnoho různých potřeb, jako jsou pleny, oblečení, hračky a další vybavení.


Zdroj: freepik.com

Personalizace


Personalizace pokojíčku pro miminko učiní z místnosti jedinečný prostor. Rodiče se často rozhodují přidat do designu pokojíčku jméno nebo iniciály dítěte, a to buď na zdi nebo na nábytek.

Bezpečnost a ergonomie


Bezpečnost a ergonomie jsou při zařizování pokojíčku vždy na prvním místě. Vybírejte nábytek a vybavení, které splňuje bezpečnostní normy a dbá na ergonomii pro miminko i rodiče. Dbejte na bezpečný úložný prostor pro nebezpečné předměty a věnujte pozornost správnému umístění postýlky a dalšího nábytku.

Rostoucí popularita gender-neutral designu


Gender-neutral design, tedy design pokojů, který není vázán na pohlaví dítěte, se stává stále oblíbenější volbou. Rodiče často upřednostňují neutrální barvy a dekorační prvky, což umožňuje vytvořit pokojíček, který může sloužit pro děvčata i chlapce.

Celkově řečeno, při zařizování pokojíčku pro miminko je důležité kombinovat krásu s funkčností a bezpečností. Moderní trendy v designu pokojíčků pro miminka reflektují tyto hodnoty a umožňují vytvořit prostor, ve kterém se dítě bude cítit pohodlně a kde se bude jeho vývoj podporovat.

Autor: BH
Sdílet na Twitteru
Fotogalerie:

Další články z rubriky Bydlení

Jak na efektivní odstraňování vodního kamene z žehliček a parních generátorů?

Žehličky ani parní generátory rozhodně nejsou zcela bezúdržbová zařízení. Jejich pravidelná údržba je nezbytná pro jejich spolehlivý a dlouhodobý prov ...

Dekorace ze sušených květin: Přírodní krása pro váš domov

Sušené květiny se staly velkým trendem v dekoraci interiéru, a to nejenom kvůli své dlouhé trvanlivosti. Tyto krásné rostliny přinášejí do domácnosti ...

Proč si koupit granitový dřez? Důvodů je hned několik

Granitový dřez představuje odolný prvek každé kuchyně, přičemž tento umělý materiál se vyrábí smícháním žulového kamenného prachu a akrylových pryskyř ...

Plemena psů vhodná do bytu aneb spokojený pes i pán

Přemýšlíte o tom, že si pořídíte psa, ale žijete v bytě? Správný výběr plemene je klíčovým faktorem pro to, aby se váš nový čtyřnohý společník cítil š ...

Doporučujeme

Publikovat článek