Home » Bydlení

Bouclé materiál: Trendy textilie v interiérovém designu

25.10.2023
Svět interiérového designu neustále přináší nové trendy, které mohou proměnit každý domov. Jedním z těchto nových trendů je bouclé materiál, který získal na popularitě díky svému jedinečnému vzhledu a textuře. Co je to za materiál, a na jakých kusech nábytku jej můžete najít?
Ilustrační snímek | Zdroj: unsplash.com
Bouclé je tkanina s charakteristickou texturou, která připomíná maličké smyčky nebo boule. Tato tkanina je obvykle vyrobena z vlny nebo směsi vláken a vytváří jedinečný povrch, který je měkký a velmi specifický na dotek. Bouclé materiál se stává stále populárnějším z několika důvodů:

Elegance a luxus


Bouclé tkanina dodává nádech elegance a luxusu jakémukoli kusu nábytku. Jeho nádherná textura přitahuje pozornost a vytváří dojem sofistikovaného designu.

Komfort a teplý vzhled


Díky svému měkkému povrchu a teplému vzhledu je bouclé perfektní volbou pro vytvoření útulného a opticky hřejivého prostoru. Představte si, jak pohodlně se budete cítit při sezení na bouclé křesle nebo gauči.

Všestrannost


Tuto tkaninu lze nalézt na různých typech nábytku. Oblíbené jsou například křesla, gauče, polštáře a dokonce i stoličky. Díky této všestrannosti můžete použít bouclé ve všech místnostech v domě a docílit tak propojeného designu.

Stylový kontrast


Kontrast mezi smyčkami bouclé a hladkými povrchy jiných materiálů, jako je kov nebo sklo, přidává zajímavý vizuální prvek do prostoru.


Zdroj: unsplash.com

Jak použít bouclé ve vašem interiéru?


Pokud se rozhodnete začlenit bouclé prvek do svého interiérového designu, existuje mnoho možností, jak to udělat. Pokud se vám trend líbí, ale nejste si jím jisti z dlouhodobého hlediska, začněte pomalu. Zkuste přidat bouclé polštáře na stávající gauč nebo postel. Tím přinesete do místnosti aktuální trendy prvek, který lze však snadno obměnit. Jestliže jste rozhodnuti zainvestovat do většího kusu nábytku, bouclé křesla nebo gauče mohou být klíčovým a dominantním prvkem v obývacím pokoji nebo ložnici. Nebojte se kombinovat bouclé s jinými materiály, jako je kov, dřevo nebo sklo, abyste vytvořili zajímavý kontrast.

Bouclé materiál je trend, který určitě stojí za zvážení, pokud hledáte způsob, jak oživit svůj interiér. Nezáleží na tom, zda se rozhodnete pro křeslo, gauč nebo jiný kus nábytku, bouclé přinese do vašeho domova tou správnou dávku elegance a pohodlí.

Autor: BH
Sdílet na Twitteru
Fotogalerie:

Další články z rubriky Bydlení

Jak na efektivní odstraňování vodního kamene z žehliček a parních generátorů?

Žehličky ani parní generátory rozhodně nejsou zcela bezúdržbová zařízení. Jejich pravidelná údržba je nezbytná pro jejich spolehlivý a dlouhodobý prov ...

Dekorace ze sušených květin: Přírodní krása pro váš domov

Sušené květiny se staly velkým trendem v dekoraci interiéru, a to nejenom kvůli své dlouhé trvanlivosti. Tyto krásné rostliny přinášejí do domácnosti ...

Proč si koupit granitový dřez? Důvodů je hned několik

Granitový dřez představuje odolný prvek každé kuchyně, přičemž tento umělý materiál se vyrábí smícháním žulového kamenného prachu a akrylových pryskyř ...

Plemena psů vhodná do bytu aneb spokojený pes i pán

Přemýšlíte o tom, že si pořídíte psa, ale žijete v bytě? Správný výběr plemene je klíčovým faktorem pro to, aby se váš nový čtyřnohý společník cítil š ...

Doporučujeme

Publikovat článek