Home » Bydlení

Nepodceňte správný výběr ložního prádla pro chladné noci

24.10.2023
Kvalitní spánek je základem pro celkové zdraví a pohodu. A jednou z klíčových složek kvalitního spánku je správně zvolené ložní prádlo, které má vliv na to, jak se budete cítit během noci, a také na celkovou regeneraci těla a mysli. Zde je několik důvodů, proč je důležité vybírat kvalitní ložní prádlo, zejména pro chladné noci.
Ilustrační snímek | Zdroj: freepik.com
Nejlepším materiálem pro chladné podzimní i zimní noci jsou přírodní vlákna, nejlépe tedy ložní prádlo ze 100% bavlny. Při pořízení povlečení s vysokým vlasem v podobě flanelu také nešlápnete vedle. Přestože se to na první pohled nezdá a z estetického hlediska se jedná o velmi potlačovaný prvek, z praktického hlediska je pro udržení tepla a útulna velmi důležité prostěradlo. Pro zimní období je oblíbený mikroplyš nebo froté.

Pokud jste milovníkem ložního prádla a dáváte přednost kvantitě před kvalitou, investice do dražšího ložního prádla vám možná připadá zbytečná. Proč se ale nákup kvalitního povlečení vyplatí?

Teplotní regulace


Chladné noci mohou být nepříjemné, a pokud nemáte správné a kvalitní ložní prádlo, přestože se to při usínání nemusí zdát, v noci můžete prochladnout. Kvalitní flanelové nebo bavlněné povlečení s vysokou gramáží vám poskytne potřebné teplo a pohodlí. Výhodou flanelového povlečení je jeho schopnost udržet teplo a zároveň pohlcovat vlhkost v případě pocení.


Zdroj: freepik.com

Komfort a pohodlí


Pocit, který máte v posteli, má vliv na to, jak brzy usnete a jak se v noci budíte. Povlečení z kvalitního materiálu je jemné na dotek a poskytuje vám pocit pohodlí. Kvalitní bavlna a flanel patří mezi oblíbené materiály pro zimní ložní prádlo, protože jsou měkké, příjemné a hřejivé.

Vydrží dlouho


Kvalitní ložní prádlo je investicí do budoucnosti. I když na první pohled může být dražší, jeho trvanlivost a odolnost proti opotřebení znamenají, že se nemusíte tak často starat o nákup nového ložního prádla.

Pokud hledáte kvalitní ložní prádlo pro chladné noci, vybírejte materiály, které jsou teplé, měkké a kvalitně zpracované. Flanel a bavlna jsou obvykle dobrými volbami pro zimní měsíce. Nezapomeňte také na estetiku a vybírejte vzory a barvy, které vám dodají pocit pohodlí a radosti. Kvalitní ložní prádlo vám pomůže získat zasloužený odpočinek a energii pro další den.

Autor: BH
Sdílet na Twitteru
Fotogalerie:

Další články z rubriky Bydlení

Jak na efektivní odstraňování vodního kamene z žehliček a parních generátorů?

Žehličky ani parní generátory rozhodně nejsou zcela bezúdržbová zařízení. Jejich pravidelná údržba je nezbytná pro jejich spolehlivý a dlouhodobý prov ...

Dekorace ze sušených květin: Přírodní krása pro váš domov

Sušené květiny se staly velkým trendem v dekoraci interiéru, a to nejenom kvůli své dlouhé trvanlivosti. Tyto krásné rostliny přinášejí do domácnosti ...

Proč si koupit granitový dřez? Důvodů je hned několik

Granitový dřez představuje odolný prvek každé kuchyně, přičemž tento umělý materiál se vyrábí smícháním žulového kamenného prachu a akrylových pryskyř ...

Plemena psů vhodná do bytu aneb spokojený pes i pán

Přemýšlíte o tom, že si pořídíte psa, ale žijete v bytě? Správný výběr plemene je klíčovým faktorem pro to, aby se váš nový čtyřnohý společník cítil š ...

Doporučujeme

Publikovat článek