Home » Bydlení

Recepty na horké nápoje: Připravte si hřejivou dobrotu v domácím prostředí

16.10.2023
Když nám chladné počasí utne příjemné večery na terase či balkoně, co může být lepšího než si zlepšit atmosféru popíjením domácího horkého nápoje z oblíbeného hrnečku? Přinášíme vám několik populárních receptů, které vám zpříjemní studené a neútulné dny.
Ilustrační snímek | Zdroj: freepik.com

Pumpkin spice latte (dýňové latté)


Tento oblíbený podzimní typ kávy je plný koření a sladké dýňové chuti. Několik lžiček dýňové omáčky nebo sirupu smíchejte s napěněným mlékem, přidejte espresso nebo silnější kávu a dochuťte skořicí, hřebíčkem a muškátovým oříškem. Ozdobte domácí šlehačkou a ponořte se do sladké podzimní chuti.

Svařené víno


Svařené víno je klasika pro zimní večery. Vinný nápoj smíchejte s pomerančem, hřebíčkem, badyánem, skořicí a cukrem a ohřejte. Poté dolijte vodou a ohřívejte zhruba 25 minut, aniž by došlo k varu. Výsledkem bude voňavý alkoholický nápoj, který zahřeje uvnitř i zvenčí. Nezapomeňte na kousek pomeranče pro ozdobu.


Zdroj: freepik.com

Horké jablko


Ohřáté jablečné šťávy s přídavkem skořice a hřebíčku vytvoří vůni a chuť, která vás přenese přímo do podzimního lesa. Použijte nejlépe 100% jablečný džus, trochu neperlivé vody a koření. Přiveďte k varu a poté na mírném ohni prohřejte ještě zhruba čtvrt hodiny. Tento nealkoholický nápoj je skvělým společníkem například pro večerní čtení.

Čokoládový nesmrtelník


Pokud máte rádi horkou čokoládu, udělejte si nápoj, na který nikdy nezapomenete. Přidejte do mléka či smetany kvalitní hořkou či mléčnou čokoládu a ohřívejte do té doby, dokud se čokoláda dokonale nerozpustí. Dle potřeby dochuťte cukrem, přidejte kávový likér nebo vanilkový extrakt. Před podáváním ozdobte šlehačkou nebo mini marshmallow bonbony.


Zdroj: freepik.com

Nealkoholický punč


Větší kusy sezónního ovoce (jablka, hrušky, pomeranče) nakrájejte na menší kousky, vložte do hrnce a přidejte jakýkoliv ovocný čaj. Vmíchejte libovolný, nejlépe však jahodový džus, a přiveďte k varu. Povařte a můžete podávat.

Neváhejte si připravit jeden z těchto skvělých nápojů a užijte si pohodový večer doma. Horké nápoje nejsou jen způsobem, jak zahřát tělo, ale také duši. Navíc vám vytvoří dokonalou atmosféru pro relaxaci, čtení nebo sledování oblíbeného filmu. Připravte si oblíbený nápoj, zahalte se do teplé deky a užijte si studené večery v útulném prostředí svého domova.

Autor: BH
Sdílet na Twitteru
Fotogalerie:

Další články z rubriky Bydlení

Jak na efektivní odstraňování vodního kamene z žehliček a parních generátorů?

Žehličky ani parní generátory rozhodně nejsou zcela bezúdržbová zařízení. Jejich pravidelná údržba je nezbytná pro jejich spolehlivý a dlouhodobý prov ...

Dekorace ze sušených květin: Přírodní krása pro váš domov

Sušené květiny se staly velkým trendem v dekoraci interiéru, a to nejenom kvůli své dlouhé trvanlivosti. Tyto krásné rostliny přinášejí do domácnosti ...

Proč si koupit granitový dřez? Důvodů je hned několik

Granitový dřez představuje odolný prvek každé kuchyně, přičemž tento umělý materiál se vyrábí smícháním žulového kamenného prachu a akrylových pryskyř ...

Plemena psů vhodná do bytu aneb spokojený pes i pán

Přemýšlíte o tom, že si pořídíte psa, ale žijete v bytě? Správný výběr plemene je klíčovým faktorem pro to, aby se váš nový čtyřnohý společník cítil š ...

Doporučujeme

Publikovat článek