Home » Reality

Jaké byty se nejlépe pronajímají? Ideální parametry investičního bytu

04.10.2023
Rozhodnutí o pronájmu stávající nemovitosti nebo koupě investičního bytu je velmi zásadní a při výběru hraje důležitou roli pár základních faktorů. Existuje totiž několik typů bytů, které se obvykle pronajímají snáze a jsou na trhu momentálně velmi žádané.
Ilustrační snímek | Zdroj: pixabay.com

V centru města


Byty situované v centru města jsou žádané zejména mezi mladými lidmi. Blízkost k zaměstnání, obchodům, restauracím a nočnímu životu je velkou výhodou.

S oddělenými pokoji poblíž univerzit


Lokality poblíž vysokých škol mají stálou poptávku, protože studenti hledají vhodné bydlení každoročně. Pronájem bytu v této oblasti může být velmi výnosný zejména v případě, pokud váš byt bude mít oddělené obytné místnosti a bude moct poskytnout komfortní sdílené ubytování.

S dobrou dostupností


Bytové domy poblíž veřejné dopravy, jako jsou autobusové nebo vlakové zastávky, jsou pro mnoho lidí klíčovým faktorem při výběru, a to zejména pro lidi bez řidičského oprávnění, pro důchodce nebo pro maminky s dětmi, pro které je cestování veřejnou dopravou pohodlnější.

Moderní vybavení a úložný prostor


Byty s moderním vybavením, jako jsou nové spotřebiče, klimatizace, pračka a sušička, jsou často atraktivnější pro nájemníky. Moderní bydlení je lákavým komfortem, který přináší i úspory energie. Dostatek úložného prostoru je pro mnoho lidí také důležitý. Byty se šatnou, skříněmi a úložnými prostory mají výhodu.

Byty s parkovacím místem


V oblastech s omezeným parkováním jsou byty s parkovacím místem velmi žádané. Možnost bezpečně zaparkovat auto je pro mnoho lidí klíčovým hlediskem a značnou úsporou času i nervů.

Balkon, terasa či zahrádka


Venkovní prostory jsou pro mnoho nájemníků atraktivní, zejména v letním období. Možnost relaxovat na balkoně či menší zahrádce je proto velkou výhodou, především pro rodiny s dětmi.

Bezpečná čtvrť


Bezpečnost je vždy na prvním místě. Byty v bezpečných čtvrtích jsou žádané pro svou klidnou a neohroženou atmosféru.

Za důležité považujte také udržování bytu v dobrém stavu, včetně pravidelné údržby a oprav. Kvalitní a dobře udržované byty mají větší šanci na dlouhodobé nájemníky. Nezapomeňte také dodržovat právní předpisy týkající se nájmu a nájemníků, abyste mohli vytvořit pozitivní a spolehlivé nájemní vztahy.

Autor: BH
Sdílet na Twitteru

Další články z rubriky Reality

Bydlení na samotě: Jaké jsou výhody a co zvážit?

Život na samotě může být pro některé lidi ideální formou života. Mnozí lidé hledají klidné a odlehlé místo, kde si mohou vychutnat samotu a odpočinek ...

Mládež a vlastní bydlení: Sen rozplývající se v nedohlednu

Bydlení pro mladé je v některých částech světa palčivým problémem již dlouhou dobu, avšak tato problematika se objevuje už i u nás. Narůstající ceny n ...

Trh s nemovitostmi v České republice: Vyhlídky pro rok 2024

Český trh s nemovitostmi se překlopil do roku 2024 s několika zajímavými očekáváními a trendy. Zde jsou klíčové faktory, které budou mít pravděpodobně ...

První zima jako detektiv skrytých vad: Co vše mrazy odhalí?

Když se nastěhujete do nové nemovitosti, začátek může být velmi idylický, ale první zima často odhalí skryté vady, se kterými jste při prohlídce možná ...

Doporučujeme

Publikovat článek