Home » Reality

Vybíráme místo pro kancelář: Jak vybrat ty správné kancelářské prostory?

10.10.2023
Když přemýšlíte o tom, kam umístit základnu pro svou firmu, výběr vhodných kancelářských prostor je klíčovým krokem. Správný výběr může ovlivnit produktivitu, pohodlí zaměstnanců a celkový úspěch vaší firmy. Zde najdete tipy, na co se zaměřit a čemu se při výběru nových kancelářských prostor vyvarovat.
Ilustrační snímek | Zdroj: freepik.com

Na co se zaměřit?



Lokalita je klíčová: Umístění vašich kanceláří má obrovský vliv na vaši firmu. Zvažte dostupnost pro zaměstnance a klienty, dopravní situaci, parkování a okolní podniky, které oceníte zejména při obědových pauzách.

Velikost a dispozice: Vybírejte prostor, který bude dostatečně velký pro současné i budoucí potřeby. Mějte na paměti, že efektivitu práce výrazně podporují vzdušné a větší objekty, které dopřejí vám i vašim případným zaměstnancům dostatek prostoru.

Finanční plánování: Ujasněte si svůj rozpočet na nájem a související náklady. Počítejte s možným zvýšením nájmu v budoucnosti.

Pravidla pronájmu: Důkladně prostudujte nájemní smlouvu. Zjistěte si, zda můžete provádět úpravy interiéru, jaké jsou podmínky ukončení smlouvy a podmínky majitele.

Adekvátní vybavení: Vybírejte prostory s dostatečným vybavením potřebným pro obor vaší činnosti, jako je kvalitní elektroinstalace, komfortní systém vytápění či klimatizace a rychlé internetové připojení.

Přírodní světlo a možnost větrání: Přirozené osvětlení a dostatek čerstvého vzduchu mohou zlepšit pracovní prostředí a zvýšit pohodu zaměstnanců.

Prověřte bezpečnost: Ujistěte se, že vybrané prostory mají dostatečné bezpečnostní opatření, včetně alarmů a přístupových systémů, jelikož se v kanceláři často ponechává drahé zařízení a elektronika, zabezpečení objektu je velmi důležité.

A čemu se vyvarovat?



Špatná lokalita: Vyhněte se lokalitám s vysokou kriminalitou nebo sousedy, kteří by vás při práci mohli rušit či omezovat.

Nepřiměřený nájem: Nepodléhejte tlaku na příliš vysoký nájem, který by mohl ohrozit finanční stabilitu firmy.

Nedostatek flexibility: Zvolte prostor, který vám umožní růst a změny v budoucnosti, pokud se vaše potřeby změní.

Špatné zázemí: Nedostatky v rámci kuchyňské linky, sociálního zázemí nebo místa pro odpočinek může zhoršit pracovní prostředí.

Pozdní plánování: Nepodceňujte proces výběru. Plánujte s dostatečným předstihem, abyste měli čas na důkladné zkoumání možností.

Výběr kancelářských prostor není rozhodnutím, které byste měli dělat narychlo. Důkladné zvážení všech faktorů vám pomůže najít ideální prostor, který bude podporovat růst a úspěch vaší firmy.

Autor: BH
Sdílet na Twitteru

Další články z rubriky Reality

Bydlení na samotě: Jaké jsou výhody a co zvážit?

Život na samotě může být pro některé lidi ideální formou života. Mnozí lidé hledají klidné a odlehlé místo, kde si mohou vychutnat samotu a odpočinek ...

Mládež a vlastní bydlení: Sen rozplývající se v nedohlednu

Bydlení pro mladé je v některých částech světa palčivým problémem již dlouhou dobu, avšak tato problematika se objevuje už i u nás. Narůstající ceny n ...

Trh s nemovitostmi v České republice: Vyhlídky pro rok 2024

Český trh s nemovitostmi se překlopil do roku 2024 s několika zajímavými očekáváními a trendy. Zde jsou klíčové faktory, které budou mít pravděpodobně ...

První zima jako detektiv skrytých vad: Co vše mrazy odhalí?

Když se nastěhujete do nové nemovitosti, začátek může být velmi idylický, ale první zima často odhalí skryté vady, se kterými jste při prohlídce možná ...

Doporučujeme

Publikovat článek