Home » Bydlení

Kouzlo otevřeného šatníku: Výhody a designové trendy

18.10.2023
Otevřená šatna, ve které můžete vidět své oblečení na první pohled, v moderním interiérovém designu stále získává na popularitě. Dnes se dozvíte o designových trendech a výhodách, které vám toto řešení šatního systému přináší.
Ilustrační snímek | Zdroj: freepik.com

Minimalistický design


Jedním z hlavních trendů v rámci designu otevřených šaten je minimalismus. Šatník by měl být čistý, prostorný a jednoduchý. Používání jasných, neutrálních barev a jednoduchých liniových designů přispívá k modernímu vzhledu.

Viditelnost a přístupnost


Otevřený šatník vám umožňuje získat lepší přehled o uloženém oblečení, což usnadňuje výběr outfitů a celkové uspořádání. Rychlý přístup ke všem věcem vám ušetří čas při hledání konkrétního kusu. Viditelnost vaší garderoby vám může pomoci při tvorbě nových outfitů a experimentování s různými styly. Každodenní inspirace je na dosah ruky.

Estetická hodnota


Tento způsob řešení může šatnu proměnit ve šperk a krásný estetický prvek v domě. Stylové oblečení, boty a doplňky, které zde máte, se stávají součástí dekoru, což přidává do místnosti osobitost. Celkový dojem můžete vyzdvihnout ikonickým osvětlením prostoru i jednotlivých poliček.

Udržitelnost


Přestože se to na první pohled možná nezdá, otevřená šatna může podpořit udržitelný životní styl. Když vidíte všechny své kousky pohromadě, jste více motivováni využívat všechny věci, které máte. Navíc jste si vědomi množství oblečení a nemusíte nakupovat zbytečné položky v domnění, že chybí kousky, které v uzavřené šatní skříni pouze nemůžete najít.


Zdroj: freepik.com

Praktičnost


Otevřený šatník je praktický zejména pro lidi, kteří chtějí mít své oblečení perfektně organizované. Můžete si vybrat z různých typů polic, věšáků a šuplíků, abyste si přizpůsobili šatník podle svých potřeb. Pokud máte tendence zanechávat své věci v uzavřené skříni neurovnané, otevřená šatna by vás měla donutit tento zlozvyk odstranit.

Iluze prostoru


Otevřené šatny mohou vizuálně zvětšit místnost. Skleněné dveře nebo velká zrcadla mohou být využity k tomu, aby se místnost zdála světlejší a prostornější, což je žádoucí zejména v menších prostorech.

Individualita


Na uzavřené skříni není nic zajímavého, avšak otevřený šatník můžete upravit tak, aby co nejlépe vyhovoval vašemu osobnímu stylu. Můžete zahrnout různé dekorativní prvky, jako jsou rostliny, umělecká díla nebo světla.

I když má otevřený šatník mnoho výhod, nemusí vyhovovat každému. Je důležité zvážit své potřeby a preference předtím, než se rozhodnete pro tento designový prvek.

Autor: BH
Sdílet na Twitteru
Fotogalerie:

Další články z rubriky Bydlení

Jak na efektivní odstraňování vodního kamene z žehliček a parních generátorů?

Žehličky ani parní generátory rozhodně nejsou zcela bezúdržbová zařízení. Jejich pravidelná údržba je nezbytná pro jejich spolehlivý a dlouhodobý prov ...

Dekorace ze sušených květin: Přírodní krása pro váš domov

Sušené květiny se staly velkým trendem v dekoraci interiéru, a to nejenom kvůli své dlouhé trvanlivosti. Tyto krásné rostliny přinášejí do domácnosti ...

Proč si koupit granitový dřez? Důvodů je hned několik

Granitový dřez představuje odolný prvek každé kuchyně, přičemž tento umělý materiál se vyrábí smícháním žulového kamenného prachu a akrylových pryskyř ...

Plemena psů vhodná do bytu aneb spokojený pes i pán

Přemýšlíte o tom, že si pořídíte psa, ale žijete v bytě? Správný výběr plemene je klíčovým faktorem pro to, aby se váš nový čtyřnohý společník cítil š ...

Doporučujeme

Publikovat článek