Home » Reality

Bydlení v zahraničí: Kde koupit levnou nemovitost u moře?

15.08.2023
Vlastnit nemovitost v teplé zahraniční destinaci se stává stále populárnější volbou pro Čechy hledající druhý domov, investiční příležitost nebo jednoduše útěk před chladnými měsíci. Možnosti jsou mnohé, ať už toužíte po domě u moře, apartmánu v historickém centru nebo venkovské vile s výhledem na hory. Povíme si o výhodách, oblíbených lokalitách i o tom, co je třeba mít na paměti.
Ilustrační snímek | Zdroj: freepik.com

Oblíbené lokality Čechů


Mezi oblíbené destinace Čechů patří především středomořské země jako je Španělsko, Itálie, Chorvatsko a Řecko. Tyto země nabízí bohatou historii, krásné pláže, příjemné klima a různorodou kulturu, což přitahuje jak rekreační majitele, tak i ty, kteří hledají stálou rezidenci. Tyto dobře dostupné lokality jsou skvělou možností, jak si prodloužit léto.

Výhody koupě nemovitosti v zahraničí


Druhý domov: Nemovitost v teplé destinaci může být ideálním místem pro Vaše letní dovolené a únik od rutiny.
Investice: Některé lokality mohou nabízet potenciál velmi atraktivní investice v případě, že se rozhodnete nemovitost během Vaší nepřítomnosti pronajímat.
Pohodový důchod: Mnozí lidé si vybírají destinace s nižšími náklady na život a tráví v zahraničí svůj důchod.
Různorodé zážitky: Stejně jako cestování, i život v cizí zemi nabízí možnost objevovat nové kultury, jazyky a tradice.

Kde jsou byty a apartmány levnější


Pokud hledáte levnější nemovitosti na jihu Evropy ve srovnání s Českou republikou, stojí za zvážení například Bulharsko. Tato země nabízí krásné pláže a teplé podnebí za velmi přijatelné ceny. Také Turecko je známé pro svou dostupnost.

Co mít na paměti


Právní záležitosti: Každá země má odlišné právní předpisy týkající se koupě nemovitosti. Důležité je se velmi dobře informovat ještě před samotným jednáním o koupi nemovitosti, aby Vás nic nepřekvapilo.
Finanční náklady: Kromě kupní ceny mějte na paměti také provozní poplatky a daně spojené s vlastnictvím nemovitosti v cizině.
Klima a životní styl: Rozhodněte se, zda Vám klima a místní životní styl skutečně vyhovují z dlouhodobého hlediska.

Investice do nemovitosti v teplé zahraniční destinaci může být vzrušujícím krokem. Předem dobře zvažte své možnosti, informujte se o místních podmínkách a dejte si pozor na praktické záležitosti.

Autor: BH
Sdílet na Twitteru

Další články z rubriky Reality

Bydlení na samotě: Jaké jsou výhody a co zvážit?

Život na samotě může být pro některé lidi ideální formou života. Mnozí lidé hledají klidné a odlehlé místo, kde si mohou vychutnat samotu a odpočinek ...

Mládež a vlastní bydlení: Sen rozplývající se v nedohlednu

Bydlení pro mladé je v některých částech světa palčivým problémem již dlouhou dobu, avšak tato problematika se objevuje už i u nás. Narůstající ceny n ...

Trh s nemovitostmi v České republice: Vyhlídky pro rok 2024

Český trh s nemovitostmi se překlopil do roku 2024 s několika zajímavými očekáváními a trendy. Zde jsou klíčové faktory, které budou mít pravděpodobně ...

První zima jako detektiv skrytých vad: Co vše mrazy odhalí?

Když se nastěhujete do nové nemovitosti, začátek může být velmi idylický, ale první zima často odhalí skryté vady, se kterými jste při prohlídce možná ...

Doporučujeme

Publikovat článek