Home » Bydlení

Skleněné stěny a příčky: Vzdušnost a elegance pro každý interiér

21.07.2023
Sklo - jednoduchý a přitom esteticky velmi zajímavý prvek hodící se snad do každého typu interiéru. V posledních letech si prosklené stěny a dveře získávají stále větší popularitu a stávají se nepostradatelným prvkem moderního interiéru. Proč je tento trend tak oblíbený a jaké jsou jeho výhody a nevýhody?
Ilustrační snímek | Zdroj: freepik.com

Proč volit sklo v interiéru?



Propustnost světla: Prosklené stěny, příčky i dveře umožňují volný prostup denního světla, díky čemuž dosáhneme přirozeně světlého a vzdušného prostoru, což je ideální zejména pro menší místnosti, které potřebují opticky zvětšit.

Propojení: Umístěním tohoto skleněného prvku docílíme propojení místností, aniž by byl narušen pocit soukromí a útulna.

Estetika a styl: Minimalistický design a čisté a atraktivní linie skleněných stěn a dveří vnesou do interiéru velmi sofistikovaný nádech a moderní eleganci.

Vizuální zážitek: Správně umístěné prosklené stěny mohou sloužit jako skvělý prvek pro vizuální vyžití v podobě výhledu na krásnou zahradu nebo panoramatický výhled na město z místností, ze kterých bychom, při použití plných dveří či stěn, měli výhled nulový.

Vysoká odolnost: V dnešní době máme při výběru nepřeberné množství možností typů skel a povrchových úprav. Skleněné stěny z bezpečnostního skla jsou velmi odolné.

Nevýhody skleněných stěn



Soukromí: Může se zdát, že skleněné stěny mohou snížit pocit soukromí. Ve vybraných místnostech, jako jsou koupelny nebo šatny, můžeme zvolit takovou povrchovou úpravu skla, která prostup světla poskytne, zároveň však zachová stoprocentní soukromí.

Cena: Designové prosklené stěny a dveře mohou být oproti prvkům z klasických materiálů o něco dražší.

Zvuková izolace: Je třeba počítat s faktem, že sklo nemá stejnou zvukovou izolaci jako tradiční stěny.

Při rozhodování o investici do skleněných stěn či dveří je důležité zvážit konkrétní potřeby a estetické preference. Pokud toužíte po světlém a moderním interiéru s pocitem propojenosti s okolním prostředím, pak jsou prosklené stěny tou správnou volbou pro Vás. Při výběru realizační firmy však berte ohled na pozitivní reference, které zaručí bezproblémovou realizaci od začátku do konce.

Autor: BH
Sdílet na Twitteru

Další články z rubriky Bydlení

Jak na efektivní odstraňování vodního kamene z žehliček a parních generátorů?

Žehličky ani parní generátory rozhodně nejsou zcela bezúdržbová zařízení. Jejich pravidelná údržba je nezbytná pro jejich spolehlivý a dlouhodobý prov ...

Dekorace ze sušených květin: Přírodní krása pro váš domov

Sušené květiny se staly velkým trendem v dekoraci interiéru, a to nejenom kvůli své dlouhé trvanlivosti. Tyto krásné rostliny přinášejí do domácnosti ...

Proč si koupit granitový dřez? Důvodů je hned několik

Granitový dřez představuje odolný prvek každé kuchyně, přičemž tento umělý materiál se vyrábí smícháním žulového kamenného prachu a akrylových pryskyř ...

Plemena psů vhodná do bytu aneb spokojený pes i pán

Přemýšlíte o tom, že si pořídíte psa, ale žijete v bytě? Správný výběr plemene je klíčovým faktorem pro to, aby se váš nový čtyřnohý společník cítil š ...

Doporučujeme

Publikovat článek