Home » Bydlení

Trendy v jídelně - jak zařídit útulnou jídelnu či jídelní kout?

27.06.2023
Jídelna není jen prostorem v domě, kde se podávají jídla, ale také velmi důležitým místem pro setkávání, které spojuje členy domácnosti. Jídelna by tedy měla být praktická, ale také příjemná, k čemuž nám dopomohou některé z aktuálních trendů, na které se dnes podíváme.
Ilustrační snímek | Zdroj: freepik.com

Minimalistický a čistý design


Jednoduché linie, čisté povrchy a neutrální barvy jsou charakteristické pro minimalistický design, který je do prostor jídelny vhodný, jelikož je sterilní a praktičtější v rámci čistoty a údržby.

Přírodní prvky


Zútulnění dosáhneme aplikací především přírodních prvků, které jsou v rámci interiérového designu stále populárnější. Jídelnu můžete osvěžit prvky ze dřeva, kamennými doplňky, mechovými obrazy, dřevěnými panely či rostlinami. Díky přírodním prvkům bude v místnosti pocit tepla a útulnosti.

Kombinace různých stylů


Pokud jste zastáncem originality a osobitosti, kombinujte různé prvky několika stylů, které se Vám líbí, díky čemuž prostoru dodáte jedinečnost. Velmi dobře vypadá například propojení moderního designu s industriálními prvky nebo kontrastní kombinace tradičních elementů s moderním nábytkem.

Multifunkčnost a flexibilita


Jídelny se stávají více multifunkčními a flexibilními pro různé aktivity, jako je posezení s přáteli, hry s dětmi či pracovní povinnosti. Je dobré zvolit stoly a židle, které se dají snadno přesouvat nebo skládat, aby se přizpůsobily konkrétním potřebám a počtu hostů.

Osobní dotek


Zapojujte do designu místnosti osobité prvky, jako jsou fotky, umělecká díla nebo rodinné památky. Tyto komponenty přinesou do prostoru intimní atmosféru, vzpomínky a hodnoty.

Inspirujte se současnými trendy, ale v první řadě vždy upřednostňujte vlastní styl a nebojte se být kreativní.

Autor: BH
Sdílet na Twitteru

Další články z rubriky Bydlení

Jak na efektivní odstraňování vodního kamene z žehliček a parních generátorů?

Žehličky ani parní generátory rozhodně nejsou zcela bezúdržbová zařízení. Jejich pravidelná údržba je nezbytná pro jejich spolehlivý a dlouhodobý prov ...

Dekorace ze sušených květin: Přírodní krása pro váš domov

Sušené květiny se staly velkým trendem v dekoraci interiéru, a to nejenom kvůli své dlouhé trvanlivosti. Tyto krásné rostliny přinášejí do domácnosti ...

Proč si koupit granitový dřez? Důvodů je hned několik

Granitový dřez představuje odolný prvek každé kuchyně, přičemž tento umělý materiál se vyrábí smícháním žulového kamenného prachu a akrylových pryskyř ...

Plemena psů vhodná do bytu aneb spokojený pes i pán

Přemýšlíte o tom, že si pořídíte psa, ale žijete v bytě? Správný výběr plemene je klíčovým faktorem pro to, aby se váš nový čtyřnohý společník cítil š ...

Doporučujeme

Publikovat článek