Home » Bydlení

Co potřebujete do kuchyně? Nezbytnosti i vychytávky, které by ve Vaší kuchyni neměly chybět

23.06.2023
Kuchyň je srdcem domova a místem, kde se díky přípravě a konzumaci potravin tráví mnoho času. Kromě klasické výbavy v podobě základního nádobí a nástrojů existuje mnoho nezbytných zařízení i vychytávek, díky kterým bude Vaše kuchyň komfortnější a příprava jídel bude snadnější. Přinášíme Vám tipy na konkrétní předměty, které by Vám neměly chybět.
Ilustrační snímek | Zdroj: freepik.com

Kvalitní nože, brousek a prkénka


Pro snadné krájení, sekaní a porcování jsou potřeba ostré nástroje. Investice do kvalitních nožů je proto důležitá. Nezapomeňte se vybavit brouskem, díky kterému Vaše nože nikdy nezestárnou, ale také dostatečnou zásobou prkének, která ochrání Vaši kuchyňskou linku před škrábanci.

Multifunkční mixér


Díky tomuto komplexnímu spotřebiči snadno připravíte smoothie, omáčky, polévky, strouhanku, mleté maso.. Na trhu je dostupných mnoho modelů disponujících různými nastavitelnými rychlostmi a příslušenstvím pro nejrůznější účely.

Hrnce a pánvička


Pokud Vaši kuchyň teprve zařizujete, pro začátek Vám bude stačit alespoň základní sada hrnců a pánviček. Vždy se řiďte druhem Vaší varné desky, aby byla funkce hrnců co nejefektivnější.

Kontaktní gril


Nemusíte patřit mezi milovníky grilovaného masa, ryb či zeleniny, abyste ocenili funkce kontaktního grilu. V tomto zařízení lze velmi rychle opéct toasty, rozpéct staré pečivo i připravit omeletu.

Rýžovar


Jestliže často připravujete rýži, investice do kvalitního rýžovaru bude ta správná volba. Umožní Vám jednoduše uvařit dokonalou přílohu bez nutnosti neustálého kontrolování a míchání.

Rychlovarná konvice a kávovar


Tato dvě zařízení jsou snad již automatickou součástí každé kuchyně, avšak v seznamu nezbytných zařízení rychlovarnou konvici pro ohřev vody na čaj či kávovar pro přípravu dokonalé kávy nesmíme opomenout.

Chytrý kuchyňský systém


Žijeme v moderní době a mnoho z Vás jistě ocení ovládání spotřebičů přes smartphone, přesné sledování teploty při vaření a receptové aplikace pro inspiraci a jednoduchý nákup surovin.

Organizátory a úložné prostory


Všechny zmiňované pomocníky je potřeba organizovaně skladovat. Udržet kuchyňské náčiní a nádoby snadno dostupné je klíčové. Použijte různé držáky, organizéry a úložné prostory.

Vybavení kuchyně by mělo být přizpůsobeno Vašim individuálním potřebám a preferencím. Berte v potaz také design a styl Vaší kuchyně, abyste získali harmonický a funkční prostor pro vaše kulinářské dobrodružství. Nezapomínejte, že v případě nádobí a spotřebičů je vždy lepší upřednostnit kvalitu nad kvantitou.

Autor: BH
Sdílet na Twitteru

Další články z rubriky Bydlení

Jak na efektivní odstraňování vodního kamene z žehliček a parních generátorů?

Žehličky ani parní generátory rozhodně nejsou zcela bezúdržbová zařízení. Jejich pravidelná údržba je nezbytná pro jejich spolehlivý a dlouhodobý prov ...

Dekorace ze sušených květin: Přírodní krása pro váš domov

Sušené květiny se staly velkým trendem v dekoraci interiéru, a to nejenom kvůli své dlouhé trvanlivosti. Tyto krásné rostliny přinášejí do domácnosti ...

Proč si koupit granitový dřez? Důvodů je hned několik

Granitový dřez představuje odolný prvek každé kuchyně, přičemž tento umělý materiál se vyrábí smícháním žulového kamenného prachu a akrylových pryskyř ...

Plemena psů vhodná do bytu aneb spokojený pes i pán

Přemýšlíte o tom, že si pořídíte psa, ale žijete v bytě? Správný výběr plemene je klíčovým faktorem pro to, aby se váš nový čtyřnohý společník cítil š ...

Doporučujeme

Publikovat článek