Home » Bydlení

Sklo v interiéru: Co je trendy a kde ho využít?

17.01.2024
Sklo, s jeho jedinečnou schopností propouštět světlo a vytvářet průhledné rozhraní, je tradičním a stále oblíbeným prvkem v interiérovém designu. V dnešní době se však sklo objevuje v mnoha inovativních formách, které jdou nad rámec tradičních oken a zrcadel. Podívejme se na některé moderní trendy a elegantní prvky, kde sklo zaujímá hlavní pozici v interiérovém designu.
Ilustrační snímek | Zdroj: freepik.com

Skleněné stěny a dveře


Skleněné stěny a dveře vytvářejí dojem otevřeného prostoru a propouštějí přirozené světlo do každé místnosti. Moderní technologie umožňují vytvářet skleněné prvky s různými texturami, vzory a stupni průhlednosti, což dodává prostoru unikátní vizuální efekt.

Skleněné schodiště


Skleněná schodiště přinášejí do interiéru lehkost a eleganci. Tyto konstrukce často využívají bezrámové skleněné panely, které umožňují pohled na celý prostor. To je nejen esteticky velmi atraktivní řešení, ale také optimalizuje proudění světla. Pokud jste konzervativní, přemýšlejte alespoň o skleněném zábradlí.


Zdroj: freepik.com

Prosklené podlahy


Skleněné podlahy představují velmi odvážný designový prvek. V kombinaci s moderním osvětlením mohou vytvářet fascinující efekty, zejména ve vícepodlažních interiérech.

Skleněné stropní panely


Stropní panely z leštěného skla mohou přidat sofistikovaný a moderní nádech do každé místnosti. Tyto panely mohou být průhledné nebo opatřeny různými vzory a texturami, které obohacují vizuální dojem.

Skleněné osvětlovací prvky


Skleněné lustry, lampy a svítidla jsou stále populárnější volbou pro moderní interiérový design. Sklo umožňuje kreativní tvarování a hru s osvětlením, což vytváří zajímavé a poutavé atmosféry.


Zdroj: freepik.com

Stolky a konferenční stoly


Sklo může být vynikajícím materiálem pro stolky a konferenční stoly. Kombinace skla s kovem nebo dřevem vytváří stylový nábytek, který dodává místnosti moderní vzhled.

Sklo v interiérovém designu není jen průhledným materiálem, ale také uměleckým prvkem. Moderní trendy zdůrazňují jeho variabilitu v různých formách a aplikacích. Od skleněných stěn až po nábytkové kousky, sklo přináší do interiéru lehkost, světlo a sofistikovanost. S různými druhy skla, texturami a tvary je možné vytvářet originální a elegantní prostory, které odrážejí současný vkus a designovou kreativitu.

Autor: BH
Sdílet na Twitteru
Fotogalerie:

Další články z rubriky Bydlení

Proč si koupit granitový dřez? Důvodů je hned několik

Granitový dřez představuje odolný prvek každé kuchyně, přičemž tento umělý materiál se vyrábí smícháním žulového kamenného prachu a akrylových pryskyř ...

Plemena psů vhodná do bytu aneb spokojený pes i pán

Přemýšlíte o tom, že si pořídíte psa, ale žijete v bytě? Správný výběr plemene je klíčovým faktorem pro to, aby se váš nový čtyřnohý společník cítil š ...

Jarní úklid rychle a efektivně

Jaro je čas obnovy a očisty, a provádění jarního úklidu může být osvěžujícím způsobem, jak začít novou sezónu. Pokud chcete provést jarní úklid rychle ...

Zrcadla jako klíčový prvek interiéru: Proč má výběr jejich tvaru význam

Zrcadla neplní pouze praktickou funkci umožňující nám zkontrolovat náš vzhled před odchodem z domova. Jsou také důležitým dekorativním prvkem, který m ...

Doporučujeme

Publikovat článek