Home » Stavba

Nízkonákladová rekonstrukce aneb levné tipy pro velkou proměnu

10.01.2024
Pokud potřebujete z jakéhokoliv důvodu interiér vaší domácnosti obměnit a nemáte k dispozici vysoký rozpočet, nezoufejte. Často není třeba provádět zásadní rekonstrukci, mít k dispozici architekta nebo nový nábytek od designéra, abyste mohli svůj interiér proměnit ve stylu. I s omezenými financemi můžete dosáhnout výrazných změn a zlepšení vzhledu i celkového komfortu. Přinášíme vám několik levných tipů, které mohou udělat ve vaší domácnosti velký rozdíl.
Ilustrační snímek | Zdroj: freepik.com

Koupelna v novém kabátě


U koupelny touha po rekonstrukci často začíná. Okoukané kachličky, zažloutlé spáry a vana se známkami opotřebení. Je zde však cenově velmi dostupné a efektivní řešení jménem renovace. Díky speciálně určeným náterům můžete zrenovovat vanu i obklady. Stejným způsobem můžete lusknutím prstu proměnit i obklady v kuchyni.

Nástěnné malby nebo tapety


Jeden z nejlevnějších a nejefektivnějších způsobů, jak změnit celkovou atmosféru místnosti, je malba stěn. Přidání vašich oblíbených barev či vzorů může vytvořit úžasný dojem. Nová výmalba či tapeta dodají i vybydlené místnosti pocit svěžesti a novoty.

Nábytek v novém kabátě


Nudí vás váš starý nábytek, ale nemáte peníze na nový? Samolepící fólie mohou být zázrakem. Existuje mnoho designů - od dřevěných vzorů až po jednobarevné, které mohou zcela změnit vzhled vašeho nábytku a každý kousek bude při troše trpělivosti a šikovnosti jako nový. Židle můžete zase renovovat pomocí nového nátěru.

Úchytky aneb na detailu záleží


Drobným a cenově dostupným zlepšením může být výměna úchytek nebo madel na skříních a zásuvkách. Ze zašlé nevýrazné kuchyně můžete díky správné volbě nových úchytek udělat krásný vintage klenot.


Zdroj: freepik.com

DIY umělecká díla


Namísto toho, abyste kupovali drahé umělecké kusy, zkuste tvořit vlastní. Může to být abstraktní malba, nebo jednoduchý projekt s dětmi. Umělecká díla mohou být skvělým způsobem, jak personalizovat váš prostor.

Osvětlení a zrcadla


Pamatujte, že pokud vás trápí tma a nedostatek světla, nemusíte hned probourávat otvor na větší okno nebo měnit podlahu. Strategicky umístěná zrcadla a osvětlení mohou opticky zvětšit místnost a přidat do interiéru světlo.

Doplňky udělají dojem


Stačí několik nových polštářů nebo hezký přehoz a váš obývací pokoj nebo ložnice bude vypadat zcela jinak. Tyto dekorativní prvky jsou levné, ale mají velký vizuální dopad.
Nezapomeňte přidat rostliny. Kromě toho, že jsou levné, jsou rostliny vynikajícím způsobem, jak přidat do interiéru živou energii a čerstvost. Zelené listy mohou udělat zázraky pro atmosféru domova.

Nemusíte vyprázdnit svou peněženku, abyste dosáhli pozoruhodných změn ve svém domově. S trochou kreativity a několika levnými investicemi můžete vytvořit prostor, který opravdu odráží váš styl a pohodlí.

Autor: BH
Sdílet na Twitteru
Fotogalerie:

Další články z rubriky Stavba

Kouzlo dřevěného obkladu fasády: Nadčasový trend s nádechem přírody

Dřevo vždy přitahovalo lidi svou přirozenou krásou a teplem, a právě proto je dřevěný obklad fasády tak populárním trendem. Tento stylový prvek dodává ...

Výhody zasklení lodžie v panelových domech

Život v panelových domech často zahrnuje užívání lodžie, což může být příjemný venkovní prostor, který však občas není možné využít kvůli nepříznivým ...

Jak široký chodník kolem domu aneb kolik je minimum a co už je zbytečné?

Realizace chodníku kolem domu může být významným prvkem nejen pro estetiku vaší nemovitosti, ale také pro pohodlný a bezpečný přístup k domu. V tomto ...

9 kroků k rekonstrukci rodinného domu

Chystáte rekonstrukci rodinného domu nebo chalupy? Poradíme vám, jak celý proces úspěšně naplánovat, a dostat se o krok blíže ke svému vysněnému bydle ...

Doporučujeme

Publikovat článek