Home » Bydlení

Bezpečné a krásné: Pokojové rostliny pro domácnosti s dětmi a mazlíčky

19.12.2023
Tvoření osobitého domova zahrnuje nejen výběr nábytku a dekorací, ale také volbu rostlin, které přinášejí život a krásu do každé místnosti. Pro domácnosti s dětmi a mazlíčky je výběr bezpečných pokojových rostlin klíčový. Přinášíme vám tipy na atraktivní rostliny, které mohou zdobit váš interiér bez obav o bezpečnost.
Ilustrační snímek | Zdroj: freepik.com

Vybrané kapradiny


Kapradiny jsou elegantní a bezpečné pokojové rostliny, které působí velmi svěže a hodí se do každého interiéru. Druhy jako Nephrolepis, Asparagus, Phlebodium, Asplenium a Platycerium patří mezi nejedovaté kapradiny, jsou nenáročné na péči a přinášejí do místnosti příjemný zelený prvek.

Bromélie


Bromélie jsou krásné květiny s jedinečným vzhledem. Jsou také nenáročné na péči a dokáží se přizpůsobit různým podmínkám. Tato rostlina není toxická, přestože přidává do prostoru exotický nádech.

Kalatea


Kalatea, s jejími nezvykle tvarovanými listy, je skvělou volbou pro milovníky rostlin s nápadným vzhledem. Preferuje zálivku dešťovou vodou a nepřímé světlo.

Kočičí tráva (Cyperus zumula)


Kočičí tráva je nejen krásná a velmi elegantní, je ale extrémně oblíbená u koček. Přidává do místnosti svěžest a není toxická pro zvířata.

Pokojový bambus


Pokojový bambus přináší do domova exotický nádech a není náročný na péči. Vyžaduje světlé prostředí a pravidelnou zálivku.

Přidání těchto rostlin do vašeho domova nejenže ozvláštní váš interiér, ale zároveň zaručí bezpečný prostor pro celou rodinu, včetně domácích mazlíčků. Oživte svůj domov zelení bez obav o bezpečnost.

Autor: BH
Sdílet na Twitteru

Další články z rubriky Bydlení

Proč si koupit granitový dřez? Důvodů je hned několik

Granitový dřez představuje odolný prvek každé kuchyně, přičemž tento umělý materiál se vyrábí smícháním žulového kamenného prachu a akrylových pryskyř ...

Plemena psů vhodná do bytu aneb spokojený pes i pán

Přemýšlíte o tom, že si pořídíte psa, ale žijete v bytě? Správný výběr plemene je klíčovým faktorem pro to, aby se váš nový čtyřnohý společník cítil š ...

Jarní úklid rychle a efektivně

Jaro je čas obnovy a očisty, a provádění jarního úklidu může být osvěžujícím způsobem, jak začít novou sezónu. Pokud chcete provést jarní úklid rychle ...

Zrcadla jako klíčový prvek interiéru: Proč má výběr jejich tvaru význam

Zrcadla neplní pouze praktickou funkci umožňující nám zkontrolovat náš vzhled před odchodem z domova. Jsou také důležitým dekorativním prvkem, který m ...

Doporučujeme

Publikovat článek