Home » Bydlení

Kam rozhodně nevěšet zrcadlo? Tipy pro správné a harmonické umístění zrcadel v interiéru

15.12.2023
Zrcadla mohou být skvělým prvkem v interiéru, přinášejícím světlo a prostor. Nicméně, pokud nebudete respektovat nepsaná pravidla pro správné umístění, mohou ovlivnit vaši psychiku, spánek a dokonce i energetický tok v domově. Přinášíme vám rady a tipy, kam zrcadlo rozhodně neumístit a na co si dát pozor.
Ilustrační snímek | Zdroj: freepik.com

Ložnice: Rušení klidného spánku


Zrcadla do ložnice nepatří. I když zdvojnásobují světlo a mohou vytvářet iluzi většího prostoru, v ložnici to znamená přílišné rušení při spánku a relaxaci, což může narušit kvalitu odpočinku i pocit útulna. Odborníci na feng-šuej zdůrazňují, že příliš mnoho lesklých ploch a zrcadel může způsobit psychickou neklidnost a nervozitu.

Předsíň: Odrážející energie


Zrcadla by neměla být umístěna přímo naproti vstupním dveřím. Dveře jsou místem, kudy vstupuje energie do domova, a zrcadlo by tuto energii mohlo odrazit zpět ven. Je vhodnější umístit zrcadlo na stěnu kolmou ke dveřím, což odrážení energie minimalizuje.

Jídelna: Kladné energie a podpora socializace


V jídelně může být zrcadlo přínosné, protože odráží pozitivní energie spojené s rodinnými a přátelskými setkáními. Umístění zrcadla do jídelny může přispět k teplé a pozitivní atmosféře během jídla a socializace.


Zdroj: freepik.com

Koupelna: Spojení s vodním prvkem


Koupelna je ideálním prostorem pro zrcadlo, protože oba tyto prvky jsou spojeny s vodní energií. Je důležité však dbát na to, aby zrcadlo neodráželo záchodovou mísy, což není vhodné podle feng-šuej, ale ani z estetického hlediska.

Celkově platí, že umístění zrcadla by mělo respektovat energii prostoru a jeho účel. Přílišné používání zrcadel a lesklých ploch může způsobit neklid a narušit energetický tok. Sledování těchto jednoduchých pravidel vám pomůže vytvořit harmonický a pozitivní domov.

Autor: BH
Sdílet na Twitteru
Fotogalerie:

Další články z rubriky Bydlení

Proč si koupit granitový dřez? Důvodů je hned několik

Granitový dřez představuje odolný prvek každé kuchyně, přičemž tento umělý materiál se vyrábí smícháním žulového kamenného prachu a akrylových pryskyř ...

Plemena psů vhodná do bytu aneb spokojený pes i pán

Přemýšlíte o tom, že si pořídíte psa, ale žijete v bytě? Správný výběr plemene je klíčovým faktorem pro to, aby se váš nový čtyřnohý společník cítil š ...

Jarní úklid rychle a efektivně

Jaro je čas obnovy a očisty, a provádění jarního úklidu může být osvěžujícím způsobem, jak začít novou sezónu. Pokud chcete provést jarní úklid rychle ...

Zrcadla jako klíčový prvek interiéru: Proč má výběr jejich tvaru význam

Zrcadla neplní pouze praktickou funkci umožňující nám zkontrolovat náš vzhled před odchodem z domova. Jsou také důležitým dekorativním prvkem, který m ...

Doporučujeme

Publikovat článek