Home » Bydlení

Co na silvestrovské pohoštění? Recepty pro každou novoroční párty

27.12.2023
Blíží se Silvestr, a s ním přichází čas na oslavy a výtečné pokrmy. Chcete-li hostit výjimečnou silvestrovskou akci s rodinou či přáteli, zvažte následující recepty.
Ilustrační snímek | Zdroj: freepik.com

Langošové jednohubky


Ingredience: bílý jogurt - 1 hrníček, polohrubá mouka - 2 hrníčky, jedlá soda - 1 lžička, sůl, česnek, kečup, sýr na posypání.
Postup: Z jogurtu, mouky, sody a soli vypracujte hladké a nelepivé těsto. Poté vyválejte placku, ze které vykrojte kolečka dle požadované velikosti jednohubek a smažte do zlatova. Potřete kečupem s česnekem, posypte nastrouhaným sýrem dle libosti.

Všemi milované šneky


Ingredience: listové těsto, šunka nebo slanina, plátkový sýr, kečup, koření.
Postup: Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto potřete kečupem, položte první vrstvu v podobě plátků šunky či slaniny, druhou vrstvu vytvoří plátkový sýr. Srolujte do rolády, kterou nakrájejte na plátky a položte na plech. Posypte kořením a pečte dozlatova asi 20 minut. Šneky z listového těsta jsou velmi univerzální a ať už je naplníte čímkoliv, jistě se po nich zapráší.

Hermelínová pomazánka


Ingredience: 2 hermelíny, 100g salámu, 4 lžíce majonézy, 2 lžíce bílého jogurtu, půlka cibule, 1 ks vejce natvrdo, 1 lžíce plnotučné hořčice, pepř a sůl na dochucení.
Postup: Hermelín a vejce uvařené natvrdo nastrouhejte. Nakrájejte cibuli a salám nadrobno. Smíchejte všechny suroviny, osolte, opepřete a nechte odpočívat v lednici. Podávejte s čerstvým pečivem.

Šunkové rolky


Ingredience: 250g šunky od kosti, lučina, nakládané okurky, křen, pepř, tymián na ozdobu.
Postup: Rozprostřete šunku, namažte Lučinou, přidejte pepř, okurky a křen. Zarolujte a uložte do lednice. Poté nakrájejte na menší rolky, ozdobte tymiánem a podávejte.

Zeleninový salát


Ingredience: okurka, 2 barvy papriky, rajčata, česnek, bazalka, mozzarella, olej, sůl, pepř.
Postup: Nakrájejte zeleninu, přidejte mozzarellu, ochuťte olejem, bazalkou, solí a pepřem.

Křupavky


Ingredience: rohlíky, tvrdší sýr, olivy, mazací sýr, olej, koření.
Postup: Nakrájené rohlíky osmahněte do zlatova na oleji, potřete mazacím sýrem, posypte strouhaným sýrem, dozdobte olivou a zpevněte párátkem.

S těmito lahůdkami zajisté uděláte dojem a přivítáte nový rok s plným žaludkem a radostí. Přejeme vám šťastný a chutný Nový rok!

Autor: BH
Sdílet na Twitteru

Další články z rubriky Bydlení

Proč si koupit granitový dřez? Důvodů je hned několik

Granitový dřez představuje odolný prvek každé kuchyně, přičemž tento umělý materiál se vyrábí smícháním žulového kamenného prachu a akrylových pryskyř ...

Plemena psů vhodná do bytu aneb spokojený pes i pán

Přemýšlíte o tom, že si pořídíte psa, ale žijete v bytě? Správný výběr plemene je klíčovým faktorem pro to, aby se váš nový čtyřnohý společník cítil š ...

Jarní úklid rychle a efektivně

Jaro je čas obnovy a očisty, a provádění jarního úklidu může být osvěžujícím způsobem, jak začít novou sezónu. Pokud chcete provést jarní úklid rychle ...

Zrcadla jako klíčový prvek interiéru: Proč má výběr jejich tvaru význam

Zrcadla neplní pouze praktickou funkci umožňující nám zkontrolovat náš vzhled před odchodem z domova. Jsou také důležitým dekorativním prvkem, který m ...

Doporučujeme

Publikovat článek