Home » Služby

Jak se zbavit mravenců v domě či v bytě aneb rychlé a osvědčené metody

20.07.2023
Každý, kdo se kdy potýkal s neočekávanou návštěvou mravenců v domácnosti, ví, jak frustrující to může být. Mravenci se do interiéru většinou zatoulají při své cestě za potravou a jakmile zjistí, že je uvnitř tepleji a dokonce i něco na zub, z pár malých jedinců se může stát skutečně invaze. Naštěstí existuje několik účinných způsobů, jak se s nimi úspěšně vypořádat.
Ilustrační snímek | Zdroj: pixabay.com

Babské rady


Pokud preferujete šetrnější přístup, zkuste některou z klasických babských rad. Na místo výskytu umístěte osolený celer posypaný skořicí, což by mělo mravence vyhnat během pár dnů. Dalším oblíbeným tipem je umístění papíru se směsí kvasnic a cukru nebo medu, tato metoda je však drastičtější, jelikož mravenci po pozření směsi umírají. Mravence odpuzuje také vůně kávy a umístění kávové sedliny do cestiček by mělo návštěvníky zastavit. Stejně tak je odpuzuje citronová kúra nebo roztok vody a octu v poměru 1:1.

Sprej proti mravencům


Pokud je invaze rozsáhlejší a potřebujete zasáhnout okamžitě, spreje proti mravencům jsou účinnou metodou, jelikož obsahují speciální chemické látky, které mravence odradí nebo dokonce velmi rychle usmrtí. Důležité je aplikovat sprej přímo na všechna místa, kudy mravenci vstupují nebo se pohybují.

Jedy, gely, pasti


Další metodou jsou nejrůznější nástrahy v podobě například velmi atraktivních domečků pro hubení mravenců. Pokud se rozhodnete pro některou z těchto metod, je důležité brát ohledy na děti a domácí mazlíčky žijící v domácnosti.

Čáry křídou


Sáhněte po klasické bílé křídě nebo po speciální křídě přímo na mravence. Zjistěte, kudy se mravenci do interiéru dostávají a právě tam nakreslete čáry. Uhličitan vápenatý obsažený v klasické křídě by měl mravence brzy odpudit. Speciální křída proti mravencům pak zajistí jejich úhyn do 30 minut po kontaktu s účinnou látkou.

Pečlivá úklidová rutina


Prevence je velmi důležitá, proto věnujte pozornost hygieně a udržujte svou domácnost v čistotě a bez lákadel, která by mravence mohla přilákat. Uchovávejte potraviny uzavřené v neprodyšných obalech, pravidelně vysávejte a utírejte podlahy i nábytek stoly.

S našimi osvědčenými metodami se rychle a efektivně zbavíte nevítaných návštěvníků.

Autor: BH
Sdílet na Twitteru

Další články z rubriky Služby

Jak se zbavit plísně? Užitečné rady a tipy pro boj s plísní v interiéru

Boj s plísní je jedním nejčastějších problémů, se kterým se ve své domácnosti můžete setkat. Interiér zasažený plísní samozřejmě špatně vypadá, může a ...

Škůdci v interiéru aneb seznamte se s druhy i stoprocentní deratizaci

Občas může nastat problém v podobě výskytu škůdců v bytě nebo rodinném domě. Máte pocit, že je váš úklid dokonalý? Uklízíte prakticky denně, ale i pře ...

4 tipy pro bezpečný byt nebo dům

Zloději se do bytů a rodinných domů snaží dostávat každým rokem. Vybírají si převážně ty byty nebo domy, jež nejsou dostatečně dobře zabezpečeny. Jak ...

Jak se nespálit při výběru řemeslníka a zajistit si poctivé služby?

Každý z nás se čas od času dostane do situace, kdy potřebuje služby profesionálních instalatérů, obkladačů, stavitelů, elektrikářů, podlahářů a dalšíc ...

Doporučujeme

Publikovat článek