Home » Hobby a zahrada

Prodlužte si pohodu na terase i během podzimu: Tipy pro posezení v teple a útulnu

27.09.2023
Podzim přináší nádherné barevné spektrum a babí léto doslova vyzývá k tomu, abyste svou terasu využívali i nadále. I když venkovní teploty začínají klesat, existuje několik způsobů, jak si letní vysedávání na terase prodloužit a vytvořit si útulné místo pro podzimní relaxaci.
Ilustrační snímek | Zdroj: freepik.com

Teplé osvětlení


Teplé světlo v nás přirozeně probouzí pocit útulna. Pro osvětlení terasy a vytvoření příjemné atmosféry použijte svíčky, lucerny nebo venkovní osvětlení. Stromky s LED světly nebo závěsnými lampiony dodají terase romantický nádech.

Oheň


Investice do venkovního krbu nebo ohřívače vám umožní udržet teplo na terase i v chladnějším počasí. Kromě toho krby vytvářejí útulnou atmosféru. Přemýšlet můžete i o pořízení zahradního plynového ohniště, které splní účel, aniž by všichni přítomní načichli odérem z ohně.

Polštáře a deky


Vyměňte letní podsedáky na nábytek za teplejší varianty, jako jsou polštáře, deky nebo teplé sedací vaky. To vám umožní zůstat venku i v chladných večerech.

Teplé nápoje


Vyměňte letní drinky za něco podzimního. Připravte si horký nápoj, jako je čaj, horká čokoláda nebo svařené víno, abyste si mohli hřát ruce a tělo.

Barevné doplňky


Zvolte podzimní dekorační prvky, jako jsou oranžové, červené a hnědé barvy, a doplňte terasu podzimními květinami, dýněmi a dekoracemi. Vyzdobená terasa vás i další rodinné příslušníky jistě bude lákat o mnoho více.

Vytvořte si závětří

Pro ochranu před chladným větrem a případným podzimním deštěm zvažte instalaci zastřešení nebo nějaké formy pergoly nad terasou. Kulisu proti větru lze vytvořit také z rostlin ve vyšších květináčích. To vám umožní sedět venku i v nepříznivém počasí.

S těmito tipy si můžete snadno prodloužit svou letní pohodu na terase a vytvořit si útulný a teplý prostor pro podzimní vysedávání s rodinou a přáteli.

Autor: BH
Sdílet na Twitteru

Další články z rubriky Hobby a zahrada

Výhody vyvýšených záhonů: Proč jejich využití stojí za to

Vyvýšené záhony se staly populární volbou pro zahradníky po celém světě, a má to dobrý důvod! Tyto záhony totiž nabízejí mnoho výhod, které přinášejí ...

Žloutnutí jehličnanů: Příčiny a prevence

Jehličnaté stromy jsou krásnou a ceněnou součástí mnoha zahrad a lesů, ale někdy mohou trpět žloutnutím. Tento problém může být znepokojující, ale s v ...

Co s velkou zahradou aneb jak ji využít efektivně a udržitelně

Mít velkou zahradu je sen mnoha lidí, ale s tím přichází i odpovědnost za její údržbu. Jak využít velkou plochu u domu tak, aby nebyla příliš náročná ...

Nejlepší metody ochrany psů a koček před klíšťaty

Klíšťata představují pro psy a kočky zdravotní riziko, neboť mohou přenášet různé nemoci, jako je borelióza, erlichióza, anaplazmóza a babezióza. Prev ...

Doporučujeme

Publikovat článek