Home » Stavba

Trendy 2024 v oblasti obkladů a dlažeb

06.05.2024
V oblasti obkladů a dlažeb v interiéru a exteriéru se trendové preference neustále vyvíjejí a mění v souladu s aktuálními módními směry, technologickými inovacemi a potřebami zákazníků. Zde je pohled na několik trendů v obkladech pro rok 2024.
Ilustrační snímek | Zdroj: freepik.com

Přírodní materiály a vzhled



Dřevo a imitace dřeva: Obklady a dlažby s povrchem imitujícím dřevo zůstávají oblíbeným výběrem. Přinášejí do interiéru příjemný a teplý pocit spojený s přírodním materiálem.

Kámen a beton: Dlaždice a obklady se vzhledem kamenů nebo betonu získávají na popularitě. Poskytují moderní a elegantní vzhled, který se hodí do různých typů koupelen.

Velkoformátové obklady a dlažby



Velké formáty: Trend větších formátů obkladů a dlaždic pokračuje. Velkoformátové obklady mají méně spojů a vytvářejí iluzi většího prostoru, což je atraktivní zejména v menších místnostech.

Barevné a vzorované obklady



Pastelové tóny: Oblíbené jsou pastelové barvy, které přinášejí do interiéru jemnou a svěží atmosféru. Zejména odstíny jako světle modrá, zelená nebo růžová jsou na vzestupu.


Zdroj: freepik.com

Geometrické vzory: Obklady s geometrickými vzory dodávají interiéru dynamiku a moderní vzhled. Velmi moderní jsou také tzv. hexagony, které mají tvar šestiúhelníku.

Ekologické a udržitelné materiály



Recyklované a přírodní materiály: Roste zájem o obklady a dlažby vyrobené z recyklovaných materiálů nebo přírodních surovin, které minimalizují negativní dopad na životní prostředí.

Trendy v obkladech a dlažbách se mohou lišit v závislosti na regionu, módních preferencích a individuálních vkusech, ale obecně lze očekávat pokračování směru k přírodním materiálům, moderním designům a technologickým inovacím i v roce 2024.

Autor: BH
Sdílet na Twitteru
Fotogalerie:

Další články z rubriky Stavba

Anhydritová podlaha versus beton: Co je lepší volba pro váš interiér?

Pokud přemýšlíte o nové podlaze pro svůj interiér, pravděpodobně jste narazili na různé možnosti, jako je anhydritová podlaha a beton. Obě tyto varian ...

Kouzlo dřevěného obkladu fasády: Nadčasový trend s nádechem přírody

Dřevo vždy přitahovalo lidi svou přirozenou krásou a teplem, a právě proto je dřevěný obklad fasády tak populárním trendem. Tento stylový prvek dodává ...

Výhody zasklení lodžie v panelových domech

Život v panelových domech často zahrnuje užívání lodžie, což může být příjemný venkovní prostor, který však občas není možné využít kvůli nepříznivým ...

Jak široký chodník kolem domu aneb kolik je minimum a co už je zbytečné?

Realizace chodníku kolem domu může být významným prvkem nejen pro estetiku vaší nemovitosti, ale také pro pohodlný a bezpečný přístup k domu. V tomto ...

Doporučujeme

Publikovat článek