Home » Hobby a zahrada

Oslnivé chuťovky pro večerní posezení se sklenkou vína

16.08.2023
Letní večery na terase jsou jako stvořené pro uvolněné posezení s rodinou, přáteli, sklenkou osvěžujícího vína a lahodnými pochoutkami. Obložené talíře, chipsy - ohraná klasika. Chcete-li svým hostům nabídnout nezapomenutelný zážitek, přinášíme Vám několik tipů na drobné a rychlé pohoštění, které jistě ocení každá návštěva.
Ilustrační snímek | Zdroj: freepik.com

Bruschetta s rajčaty a bazalkou


Jednoduchá, ale úžasně osvěžující varianta italské bruschetty. Na křupavých plátcích čerstvé či opečené bagety nanesete směs nakrájených rajčat, olivového oleje, bazalky a mletého pepře. Tento pokrm okouzlí svou jednoduchostí a lehkostí.

Tapenade s olivami a kapary


Tato pasta je pokrmem francouzské kuchyně a také ideálním doplňkem pro křupavý toast. Smíchejte olivy, kapary, česnek, olivový olej a citronovou šťávu v mixéru. Výsledkem bude lahodná pasta plná jižanských chutí.

Sýry a ovoce


Kombinace sýrů a ovoce vytváří perfektní balanc mezi sladkým a slaným. Podávejte plátky oblíbených sýrů, jako je kozí sýr nebo brie, s hroznovými hrozny, jahodami, sušenými meruňkami nebo fíky.

Špízy s mozzarellou a rajčátky


Na špejle napíchejte mozzarellové kuličky s cherry rajčátky, proložte listy bazalky a máte zdravou a bazalkou provoněnou dobrotu během pár minut.

Letní roláda


Během skutečně horkých dnů jsou osvěžující zeleninové rolády hit. Na rýžový papír umístěte avokádo, římský salát, papriku a čerstvou mátu. Roládu zabalte, nakrájejte a podávejte s libovolnou omáčkou.

Zelenina s dipem


Nakrájejte okurku, papriku a mrkev na úhledné a silnější "tyčinky", připravte dip ze zakysané smetany, majonézy a libovolného koření. Zelenina namočená do dipu bude osvěžující a zdravou mňamkou.

Ovoce na špejli


Nemusíte být šéfkuchař, abyste udělali krásně aranžované špejle s ovocem. Kombinujte kousky melounu, jahod, ananasu a hroznů na špejlích. Tato esteticky velmi atraktivní pochoutka si zaslouží místo na každém stole.

Sýrové chipsy


Rychlé a geniální. Na pečící papír umístěte hrudky libovolného nastrouhaného sýra, zasypte oblíbeným kořením a dejte zapéct.

Nyní máte několik skvělých tipů na drobné pohoštění, které si můžete vychutnat na letní terase. Tyto rychlovky můžete vytvořit během pár minut i v případě, že ve dveřích spatříte nečekanou návštěvu.

Autor: BH
Sdílet na Twitteru

Další články z rubriky Hobby a zahrada

Proč si pořídit letní kuchyni aneb výhody vaření v zahradě

Letní kuchyně se stává stále populárnější volbou pro ty, kteří chtějí využít zahradního prostoru a zároveň si užít venkovního vaření a stolování. Zde ...

Pokládka trávníku ve formě koberců

Pokládka trávníku ve formě koberců je moderní a efektivní způsob, jak rychle a snadno vytvořit krásný, zelený trávník. Tento princip má řadu výhod, kt ...

Povinnosti chovatele exotických zvířat: Péče s láskou a respektem

Chov exotických zvířat může být pro mnohé fascinujícím a naplňujícím zájmem, ale nese s sebou i značnou míru zodpovědnosti a povinností. Péče o exotic ...

Výhody vyvýšených záhonů: Proč jejich využití stojí za to

Vyvýšené záhony se staly populární volbou pro zahradníky po celém světě, a má to dobrý důvod! Tyto záhony totiž nabízejí mnoho výhod, které přinášejí ...

Doporučujeme

Publikovat článek