Home » Hobby a zahrada

Dětské prvky do zahrady aneb bezpečné a zábavné prostředí pro malé dobrodruhy

06.06.2023
Pokud jste majitelem zahrady a Vaše rodina se skládá i z malých členů, není nic lepšího, než vidět právě děti, jak se baví a prozkoumávají venkovní prostředí. Přizpůsobte svou zahradu tak, aby byla dětem bezpečná a zároveň zábavná. Taková zahrada doplněná o nejrůznější prvky může sloužit jako jejich vlastní prostor pro hry, dobrodružství a objevování. Přinášíme Vám několik skvělých tipů na prvky, které můžete do své zahrady přidat, aby se Vaše děti cítily jako v ráji.
Ilustrační snímek | Zdroj: freepik.com

Houpačka nebo dokonce hřiště


Základem zahradního prostoru pro děti je houpačka v jakékoliv podobě. Od klasických jednomístných až po vícemístné houpačky pro více dětí, které si mohou užívat houpání podporující koordinaci a rovnováhu. Zvolte bezpečný a pevný materiál, který vydrží proměnlivé počasí. Pokud Vám to dispozice zahrady dovolí, můžete zvolit další hřišťové prvky - prolézačky, skluzavky a lana pro přelézání a šplhání.

Trampolína


Stále populárnějším zahradním prvkem pro děti všech věkových kategorií je trampolína, na níž je skákání nejen zábavné, ale také prospívá jejich fyzické kondici a koordinaci. Při pořizování trampolíny zvolte takovou, která je vybavena bezpečnostní sítí a dostatečně odpružená, aby minimalizovala riziko úrazů.

Pískoviště


Prostor s pískem je klasickým prvkem, který dětem umožňuje hru v kombinaci s kreativitou. Můžete vybrat již hotové přenosné pískoviště nebo jej integrovat do designu Vaší zahrady. Při pořizování nezapomeňte na ochranný kryt, který pískoviště udrží v čistotě a zabraňuje vstupu zvířatům a nezvaným hostům.

Domek nebo stan


Děti milují vytváření vlastních úkrytů a prostorů, kde mohou rozvíjet svou fantazii a hravou představivost. Domeček může sloužit jako bunkr, kuchyňka nebo dokonce malé divadlo. Domečky jsou na trhu dostupné v různých velikostech a provedeních. Na výběr je také z několika materiálů, ať už se jedná o dřevěné či plastové domečky nebo textilní stany.

Dětský bazén


Bazének je ideálním a finančně nenáročným způsobem, jak se děti mohou v domácích podmínkách během teplých dnů osvěžit. Existuje mnoho typů dětských bazénků v nejrůznějších cenových relacích, od malých nafukovacích bazénků po pevné bazénky s filtrací vody.

Při umísťování těchto prvků do zahrady je důležité brát v potaz bezpečnostní opatření. Bazén či nejrůznější šplhací prvky rozhodně umístěte tak, aby bylo možné děti sledovat a mít přehled o jejich bezpečí. Bunkry naopak můžete naplánovat do odlehlejších koutů zahrady, aby děti měly pocit soukromí.

Autor: BH
Sdílet na Twitteru

Další články z rubriky Hobby a zahrada

Proč si pořídit letní kuchyni aneb výhody vaření v zahradě

Letní kuchyně se stává stále populárnější volbou pro ty, kteří chtějí využít zahradního prostoru a zároveň si užít venkovního vaření a stolování. Zde ...

Pokládka trávníku ve formě koberců

Pokládka trávníku ve formě koberců je moderní a efektivní způsob, jak rychle a snadno vytvořit krásný, zelený trávník. Tento princip má řadu výhod, kt ...

Povinnosti chovatele exotických zvířat: Péče s láskou a respektem

Chov exotických zvířat může být pro mnohé fascinujícím a naplňujícím zájmem, ale nese s sebou i značnou míru zodpovědnosti a povinností. Péče o exotic ...

Výhody vyvýšených záhonů: Proč jejich využití stojí za to

Vyvýšené záhony se staly populární volbou pro zahradníky po celém světě, a má to dobrý důvod! Tyto záhony totiž nabízejí mnoho výhod, které přinášejí ...

Doporučujeme

Publikovat článek