Home » Bydlení

Výběr obkladů do koupelny aneb současné trendy, se kterými nešlápnete vedle

03.05.2023
Koupelna je důležitým prostorem v domě, který je poslední dobou považován za místo určené nejen k běžným denním úkonům, ale také pro odpočinek a relaxaci. Výběr správných obkladů je klíčovým prvkem, který může ovlivnit celkový vzhled a atmosféru koupelny. Stejně jako v ostatních oblastech designu, i v oblasti koupelnových obkladů existují různé trendy, které se často mění, ale také se najdou některé stálice, které se těší velké oblibě již řadu let. Níže se podíváme na některé z momentálně nejžádanějších typů obkladů.
Ilustrační snímek | Zdroj: freepik.com

Keramické obklady s realistickými imitacemi


Keramické obklady s realistickou imitací dřeva nebo kamene jsou v této oblasti přetrvávajícím trendem. Tyto obklady nám do koupelny vnášejí přirozený a autentický vzhled dřeva nebo kamene, ale s výhodami keramických materiálů, což je odolnost vůči vodě, skvrnám a poškrábání. Tento typ obkladů je populární nejen na podlahách, ale zejména na stěnách koupelny.

Velkoformátové obklady


Obklady ve velkorozměrových formátech jsou dalším velkým trendem v oblasti koupelnových obkladů. Tyto obklady se vyznačují nadstandartními rozměry, často až 120cm a více, čímž docílíme minimalizace spár a velmi čistého designu. Velkoformátové obklady dávají koupelně moderní, elegantní a opticky větší vzhled. Díky menšímu množství spár snižují nároky na údržbu, jejich pořizovací cena i pokládka je však finančně náročnější, než u obkladů s běžnými formáty.

Hexagonální obklady


Hexagonální obklady neboli hexagony jsou obklady ve tvaru šestiúhelníku, které do každé koupelny přinesou velmi specifický charakter. Tyto obklady v podobě zajímavého geometrického vzoru mohou být použity jako stěnový nebo podlahový obklad. Hexagonální obklady jsou velmi kreativní a osobitou volbou, která do koupelny přidá unikátní a stylový prvek.

Metalické obklady a imitace mramoru


Tyto obklady jsou inovativní volbou, díky které naše koupelna získá velmi luxusní a sofistikovaný vzhled. Obklady s metalickým povrchem, jako je například nerezová ocel, hliník nebo mosaz, jsou dostupné v nejrůznějších odstínech. Obklady s imitací mramoru jsou v dnešní době díky moderním výrobním technologiím velmi věrnou kopií pravého mramoru, avšak za nižší pořizovací náklady.

Volba obkladů do koupelny by měla být provedena především s ohledem na vlastní vkus, potřeby a rozpočet. Je důležité vybrat obklady, které jsou praktické, snadno udržovatelné a esteticky příjemné především pro nás. Koupelnové obklady mají významný vliv na celkový vzhled koupelny a jejich výměna je náročná, proto doporučujeme výběr a vliv trendů pečlivě zvážit.

Autor: BH
Sdílet na Twitteru

Další články z rubriky Bydlení

Plemena psů vhodná do bytu aneb spokojený pes i pán

Přemýšlíte o tom, že si pořídíte psa, ale žijete v bytě? Správný výběr plemene je klíčovým faktorem pro to, aby se váš nový čtyřnohý společník cítil š ...

Jarní úklid rychle a efektivně

Jaro je čas obnovy a očisty, a provádění jarního úklidu může být osvěžujícím způsobem, jak začít novou sezónu. Pokud chcete provést jarní úklid rychle ...

Zrcadla jako klíčový prvek interiéru: Proč má výběr jejich tvaru význam

Zrcadla neplní pouze praktickou funkci umožňující nám zkontrolovat náš vzhled před odchodem z domova. Jsou také důležitým dekorativním prvkem, který m ...

7 tipů na zdobení velikonočních vajíček

Blíží se Velikonoce a s nimi tradice zdobení vajec. Pokud chcete vytvořit unikátní a originální velikonoční vajíčka, zkuste tyto kreativní tipy a trik ...

Doporučujeme

Publikovat článek