Home » Bydlení

Dveře bez kliky či skandinávský design jsou novými trendy v interiéru

05.07.2022
Dekory věrně napodobující přírodní materiál, dýha či "bezklikové" dveře, to jsou jen některé novinky, které patří mezi letošní tahouny v nabídce společnosti SAPELI. Firma novinky představila na tradičním veletrhu EXPO 2022.
Nová řada APPENA, inspirovaná dveřmi MUTEO | Foto: Sapeli

Bez kliky


Zákazníkům, které láká pořídit si do interiéru dveře bez kliky, je určena nová řada APPENA. Ta se inspiruje dveřmi MUTEO, které pro SAPELI navrhl průmyslový designér Petr Novague. Firma za převratný výrobek dveří bez kliky získala již dvakrát světovou cenu Red Dot Award. Dveře MUTEO si pro své realizace vybírají špičkoví architekti. Jednou z prvních, kde se unikátní dveře od SAPELI uplatnily, byla rekonstrukce domu slavného českého režiséra Jana Hřebejka. Díky řadě APPENA se bezklikové dveře dostanou i k běžnému zákazníkovi.

Hlavním rozdílem ve srovnání s dveřmi MUTEO bude výraznější cenová dostupnost a větší míra individuality. Zákazníci si budou moci vybrat z laminátu, dýhy i skla. Těšit se mohou na volbu ze široké palety tvarů a barev RAL. Na výběr je i varianta lakovaných bílých dveří s barevnou hranou. Exkluzivní designová madla dveří budou vyrobena z hliníku s odolnou povrchovou úpravou. Matný a na dotek teplý povrch madel má jemnou strukturu. Jeho nespornou předností je jednoduchá údržba - snadno se čistí a odolává otiskům prstů. Pro dveře APPENA vyvinula SAPELI speciální magnetický zámek M.A.G., který je plastový a vyrábí se na 3D tiskárně. Tato technologie umožňuje dosáhnout dokonale hladké hrany bez jakýchkoliv rušivých prvků.


Na výběr je i varianta lakovaných bílých dveří s barevnou hranou.


Pro dveře APPENA vyvinula SAPELI speciální magnetický zámek M.A.G., který je plastový a vyrábí se na 3D tiskárně.


Nekonečná skleněná stěna


Velký boom v poslední době zažívá sklo. I na tento trend reaguje SAPELI se svou nabídkou. Již dříve v ní bylo využito sklo jako výplň, zákazníci mohli volit také celoskleněné dveře či skleněné stěny. V letošním roce uvádí SAPELI na trh navíc skleněné příčky, které mohou být v podstatě nekonečně dlouhé a lze je rozdělit pomocí rastovacích lišt. Do příček je také možné vsadit hliníkové zárubně pro dveře.

Skleněná stěna představuje zajímavý prvek, který se skvěle hodí do moderních interiérů, v mnohých z nich se uplatňují černé doplňky a zařízení v černé barvě. Skleněná stěna je ideální například pro oddělení kuchyně od jídelny nebo obývacího pokoje. V mléčné nebo potištěné variantě je také oblíbeným architektonickým prvkem pro oddělení koupelny od ložnice.



Skandinávská inspirace


Mezi zákazníky je stále populární laminát. Letos se dočká rozšíření i paleta dekorů. Největší zájem je hlavně o ty, které se nejvíce podobají přírodním materiálům. Na rozdíl od nich se ale laminát poměrně snadno udržuje. Jednou z novinek, kterou SAPELI představila na letošním Expu, jsou laminátové dveře v dekoru skandinávského dubu. Inspirací pro návrh tohoto dekoru našlo SAPELI u světových výrobců nábytku a podlah. Jeho velkou výhodou je výborná kombinovatelnost v interiéru, atraktivní a jemný vzhled se zajímavou kresbou a stále velmi oblíbený skandinávský design.

V interiérech se čím dál více prosazují skryté zárubně, které odpovídají trendu minimalistického a nadčasového designu v duchu čistých a rovných linií. SAPELI uvádí na trh revoluční skrytou zárubeň INOVIO, která je vyrobená z DTD a je určená pro sádrokartonové příčky. Její předností je nízká cena ve srovnání s obdobnými produkty, které nabízí konkurence. Zákazníci jistě ocení i dokonalé vizuální zpracování.

Zdroj: Sapeli
Sdílet na Twitteru
Fotogalerie:

Další články z rubriky Bydlení

Plemena psů vhodná do bytu aneb spokojený pes i pán

Přemýšlíte o tom, že si pořídíte psa, ale žijete v bytě? Správný výběr plemene je klíčovým faktorem pro to, aby se váš nový čtyřnohý společník cítil š ...

Jarní úklid rychle a efektivně

Jaro je čas obnovy a očisty, a provádění jarního úklidu může být osvěžujícím způsobem, jak začít novou sezónu. Pokud chcete provést jarní úklid rychle ...

Zrcadla jako klíčový prvek interiéru: Proč má výběr jejich tvaru význam

Zrcadla neplní pouze praktickou funkci umožňující nám zkontrolovat náš vzhled před odchodem z domova. Jsou také důležitým dekorativním prvkem, který m ...

7 tipů na zdobení velikonočních vajíček

Blíží se Velikonoce a s nimi tradice zdobení vajec. Pokud chcete vytvořit unikátní a originální velikonoční vajíčka, zkuste tyto kreativní tipy a trik ...

Doporučujeme

Publikovat článek