Home » Bydlení

IKEA v říjnu uvede na trh speciální kolekci OBEGRÄNSAD pro milovníky hudby

09.09.2022
IKEA se spojila s hudebním uskupením Swedish House Mafia, aby společně přispěly k demokratizaci domácí produkce hudby a umožnily co největšímu množství rozvíjet kreativitu. Výsledkem je kolekce OBEGRÄNSAD, která bude celosvětově uvedena na trh v říjnu 2022.
Součástí kolekce je víc než dvacet chytrých řešení pro vybavení domácnosti | Foto: IKEA
IKEA se společně s tvůrci elektronické hudby Swedish House Mafia rozhodla podívat na to, jak je to s hudbou a kreativitou v domácnosti, aby pomohla usnadnit život těm, kteří hudbu doma produkují, skládají nebo poslouchají. Výsledkem spolupráce je limitovaná kolekce OBEGRÄNSAD, která má začínajícím tvůrcům v oblasti hudby a digitálního umění umožnit vybudovat si dokonalé domácí studio za dostupnou cenu.

Kolekce nese název OBEGRÄNSAD, což ve švédštině znamená "neomezený". Je určena těm, kteří si cení hudebních zážitků doma i mimo domov: hudebním fanouškům, producentům, DJům a všem, kteří mají poněkud omezené prostředky, ale zcela neomezenou kreativitu. Rozvoj technologií umožnil demokratizaci hudby. Tato kolekce si klade za cíl podpořit tvůrčí úsilí co největšího množství lidí, kteří doma hudbu vytvářejí, provozují nebo ji jen s radostí poslouchají.

Vychází z toho, co členové známé hudební skupiny vědí o potřebách lidí, kteří stojí na začátku své hudební nebo tvůrčí dráhy. "Už od dětství jsme oceňovali přístup IKEA, která se snaží nabízet cenově dostupné věci pro co nejvíc lidí. Sami jsme se v minulosti snažili si nábytek IKEA kreativně přizpůsobit našim životům tvůrčích teenagerů, takže vzájemná spolupráce vznikla na základě našich osobních zkušeností," říkají členové uskupení Swedish House Mafia.

Součástí kolekce je víc než dvacet chytrých řešení pro vybavení domácnosti, která slouží ke skládání a hraní hudby v domácím prostředí. Nechybí ani řešení pro poslech hudby a vytváření příjemné atmosféry. V kolekci najdete například gramofon, pracovní, nástěnnou a stojací LED lampu, hodiny, stojany na notebook, tablet, reproduktory a desky, psací stůl, dvě varianty policových dílů, křeslo, čtyři různé tašky včetně doplňků, tašky na desky a notebook, koberec a rozkládací pohovky ve dvou velikostech, pléd a povlak na polštář.

"Chtěli jsme, aby bylo pro lidi doma skládání a hraní hudby jednodušší. Doufáme, že naše kolekce bude inspirativní a umožní více lidem být doma ještě kreativnější. A nemusí se to omezovat jenom na tvorbu hudby, může to být mnohem víc," říkají členové Swedish House Mafia.

Nadějní DJové a hudební producenti jistě ocení policový díl OBEGRÄNSAD, který je předělávkou modelu KALLAX, má ale navíc prostor na zesilovače a je vyšší, stůl OBEGRÄNSAD se stojany na reproduktory a výsuvnou policí a také stojany OBEGRÄNSAD na notebook, tablet a reproduktory. Když je třeba navodit tu správnou náladu, aby se člověk mohl ponořit do tvůrčího proudu, hraje zcela zásadní roli kombinace různého osvětlení - včetně ambientního osvětlení v hodinách OBEGRÄNSAD - a měkkého bytového textilu.

OBEGRÄNSAD je cenově dostupná kolekce v klasické černé barvě s elegantním minimalistickým designem, který podporuje technologii a její používání. "Podívejte se, jak je ta kolekce komplexní: najdete v ní osvětlení, nábytek i techniku. To by nebylo možné s jen tak nějakou spoluprací, ale Swedish House Mafia je uskupení, jehož samotnou podstatou je právě spolupráce. Projevuje se to ve všem, co dělají," říká Friso Wiersma, interní designér IKEA.

Zdroj: IKEA
Sdílet na Twitteru

Další články z rubriky Bydlení

Plemena psů vhodná do bytu aneb spokojený pes i pán

Přemýšlíte o tom, že si pořídíte psa, ale žijete v bytě? Správný výběr plemene je klíčovým faktorem pro to, aby se váš nový čtyřnohý společník cítil š ...

Jarní úklid rychle a efektivně

Jaro je čas obnovy a očisty, a provádění jarního úklidu může být osvěžujícím způsobem, jak začít novou sezónu. Pokud chcete provést jarní úklid rychle ...

Zrcadla jako klíčový prvek interiéru: Proč má výběr jejich tvaru význam

Zrcadla neplní pouze praktickou funkci umožňující nám zkontrolovat náš vzhled před odchodem z domova. Jsou také důležitým dekorativním prvkem, který m ...

7 tipů na zdobení velikonočních vajíček

Blíží se Velikonoce a s nimi tradice zdobení vajec. Pokud chcete vytvořit unikátní a originální velikonoční vajíčka, zkuste tyto kreativní tipy a trik ...

Doporučujeme

Publikovat článek