Home » Bydlení

Jak zařídit pokojíček pro více dětí?

01.07.2022
Tipy z ASKO - NÁBYTEK: Nemáte možnost udělat každému dítěti vlastní pokojíček a přemýšlíte, jak si poradit s dostupným prostorem? Při správně zvoleném nábytku, kombinaci barev a promyšlené kompozici se i z malé místnosti dá vykouzlit společné království pro vaše ratolesti. Ať už je prostor sdílený dvěma či třemi dětmi, mělo by mít každé místečko, kde bude mít svůj klid a prostor pro soukromí.
Zvýšená úložná postel se stolkem Unit | Foto: ASKO - NÁBYTEK
"V pokojíčku by mělo mít každé dítko svou postel, psací stůl se židlí a osvětlením i prostor na ukládání oblečení. K tomu se perfektně hodí variabilní systémy, jejichž jednotlivé moduly k sobě ladí a časem je můžete podle potřeby obměňovat," říká Andrea Štěpánová, marketingová ředitelka společnosti ASKO - NÁBYTEK. Už při plánování je nutné zohlednit také věk dětí. Předškolní dítě bude potřebovat větší plochu na hraní, školák bude potřebovat pracovní stůl. Celý pokoj by tak měl obsahovat místo na hraní, učení, spaní i ukládání věcí. Proto je třeba prostor využít chytře a zapojit i různé vychytávky, jako jsou závěsné systémy, nástavce na skříň, úložné prostory pod postelí nebo police.

Pokud už dopředu víte, že v dětském pokoji budete bojovat s místem, jsou skvělým řešením patrové postele. Zapomeňte na palandy, které si pamatujete z dětských táborů. Dnes už jsou v nabídce daleko propracovanější systémy, které mají mimo postelí i spoustu úložného prostoru. Toho ve sdílených pokojích není nikdy dost. Řešením ale může být i jednolůžková postel s výsuvným lůžkem. Pokud už máte doma školáky dva a do pokojíčku se vám nevejdou dva pracovní stoly, jsou výborným řešením stoly s nastavitelnou výškou. Sourozenci se tak mohou u stolu vystřídat a přitom bude jejich pracovní plocha pořád ergonomická. Možnou variantou je také jeden delší stůl, ke kterému se vejdou dvě židle.

Co se týče dekorací a celkového designu pokojíčku, je lepší volit neutrální světlé odstíny, které vytvoří iluzi rozlehlého prostoru. Jejich nevýrazný vzhled můžete rozbít výraznějšími doplňky v oblíbených barvách vašich dětí. Kouzlit s prostorem ale umí i správné osvětlení. Mimo centrálního stropního osvětlení, nezapomeňte ani na lampičku na pracovní stůl a nástěnné světlo k posteli, u kterého si děti mohou přečíst svou oblíbenou pohádku.
Potřebujete v dětském pokoji maximálně využít dostupný prostor a zároveň vytvořit útulné prostředí? Dvoupatrová postel Maxi je vyrobena v nadčasovém designu, který kombinuje bílý mat a pískový dub. Mimo dvou lůžek disponuje také otevřenými přihrádkami a vnitřními úložnými prostory, pro sezónní oblečení, hračky, knížky či cokoliv dalšího. Horní postel má samozřejmě bezpečnostní zábradlí a žebřík široké příčky se zaoblenými hranami. Cena je 15 999 Kč.


Dvoupatrová postel Maxi

Praktická konstrukce Unit má lůžko uložené v horní části a dole je umístěn psací stůl i s regálem. V boční části je navíc ještě šatní skříň. Postel tak prakticky obsahuje vše, co potřebujete v dětském pokoji obsáhnout. Pro vyšší bezpečnost má konstrukce zaoblené hrany. Postel Unit kombinuje populární dekor dubu sonoma a matné bílé. Celkový vzhled pak dotváří úchyty v šedé barvě. Cena zvýšené postele je 15 499 Kč.

Postel Patrik Color vypadá na první pohled jako klasické jednolůžko. Zdání ale klame. Ukrývá totiž přídavné lůžko v boční zásuvce. Pod ním jsou pak ještě dvě zásuvky, kam můžete ukrýt hračky, oblečení i další věci. Postel je vyrobena v dekoru bílé matné a dubu canyon, který jí dodává přírodní vzhled. Postel stojí 8 799 Kč.

Variabilní systém Faro na první pohled zaujme moderním severským designem. Masivní dubové nohy doplňuje kombinace dubu s bílými a šedými plochami. Nábytek se hodí jak do pokojíčku malých dětí, tak i pro teenagery či vysokoškoláky. Velkou výhodou variabilních systémů obecně je právě jejich univerzálnost. Na výběr je řada různých elementů - od postelí, šatních skříní, komod či knihoven, až po police či psací stoly.

Psací stůl Baru je vyroben v dekoru bělené borovice. Díky nastavitelné výšce jej mohou využívat jak prvňáčci, tak i odrostlejší žáci. Pracovní plochu je možné naklápět, takže se skvěle hodí pro kreslení či nácvik písma. Zajímavým detailem jsou modré či růžové zarážky pro odkládání psacích potřeb. Stůl má i úložnou zásuvku, kam můžete odložit drobné nezbytnosti. Cena psacího stolu Baru je 2 699 Kč.

Zdroj: ASKO - NÁBYTEK
Sdílet na Twitteru
Fotogalerie:

Další články z rubriky Bydlení

7 tipů na zdobení velikonočních vajíček

Blíží se Velikonoce a s nimi tradice zdobení vajec. Pokud chcete vytvořit unikátní a originální velikonoční vajíčka, zkuste tyto kreativní tipy a trik ...

Jak se starat o matraci aneb údržba matrací pro delší životnost

Pečování o matraci je klíčové pro zajištění dlouhé životnosti a optimálního spánku. Správná údržba a čistota matrace mohou výrazně ovlivnit váš spánek ...

Jaká je optimální vlhkost vzduchu v bytě?

Správná vlhkost vzduchu v domácnosti je klíčovým faktorem pro pohodlí, zdraví a zachování kvality vzduchu. Příliš suchý nebo příliš vlhký vzduch může ...

Jarní výzdoba interiéru aneb pozvěte jaro k vám domů

S příchodem jara a Velikonoc přichází i touha oživit domov a vnést do něj svěžest a radostné barvy. Jaro je obdobím nových začátků, květin a slunce, a ...

Doporučujeme

Publikovat článek