Home » Hobby a zahrada

5 tipů na nezapomenutelné léto na zahradě

30.06.2022
Slunečné počasí přímo nahrává grilování a pohodovým chvílím na zahradě či terase. Při takových příležitostech se často sejde celá rodina i s přáteli. Dozajista se tak neobejdete bez zahradního posezení a grilu. Pokud se chystáte strávit venku celý den, určitě nezapomínejte ani na zastínění, které vás uchrání před slunečními paprsky.
Jídelní set Tropicana pořídíte za 18 999 Kč | Foto: ASKO - NÁBYTEK

Základem je zahradní posezení


Na zahradní nábytek máme trochu rozdílné požadavky než na vybavení interiéru. Zahradní vybavení většinou necháváme venku celou sezónu, a tak by k tomu mělo být uzpůsobené. "Velmi oblíbeným materiálem je nyní umělý ratan, který zákazníci oceňují především pro vysokou odolnost vůči počasí a širokou nabídkou různých dekorů," říká Andrea Štěpánová, marketingová ředitelka společnosti ASKO - NÁBYTEK. Podobně odolný je i kovový nábytek, který je většinou vyroben z hliníku. Je proto velmi lehký, stohovatelný a snadno přemístitelný. Pro příznivce přírodních materiálů je vhodnou variantou dřevo. Ačkoliv je třeba dřevěný nábytek pravidelně ošetřovat, má své osobité kouzlo a je velmi příjemný na dotyk.


Zahradní sestava Singapur, 15 899 Kč

Pohodlná křesílka pro chvíle s kávou


Když je krásné počasí, není nic lepšího než si dát kávu venku na vaší zahrádce či terase. Sluneční paprsky nám dodají vitamín D a pozitivně působí i na naši náladu. Pro takové příležitosti se skvěle hodí pohodlné křesílko, v kterém si chvilku odpočineme od každodenních starostí a načerpáme síly na zbytek dne. Velmi tendy jsou například proplétaná křesla v různých barvách, nebo závěsná křesílka s měkoučkými polštáři.

Úkryt před sluncem


Z příliš dlouhého pobytu na sluníčku si můžeme přivodit nejen nepříjemné zarudnutí a spálení kůže, ale také úpal nebo úžeh. Abychom těmto nepříjemnostem zamezili, měli bychom pít dostatečné množství tekutin a před slunečními paprsky se občas schovat do stínu. Nejběžnější volbou jsou slunečníky, ale pokud máte dostatek prostoru, můžete mít v zahradě celé léto zahradní altán, u kterého lze dokonce zatáhnout i boční strany a spolehlivě vás tak ochrání i před deštěm. Majitelé teras či balkónů zase možná ocení paraván, díky kterému se skryjí před zraky sousedů.


Zahradní altán Porto, 4 899 Kč

Osvětlení dodá atmosféru


Osvětlení venkovního prostoru je jak prvkem praktickým, tak i velmi efektním. Když se po setmění rozsvítí solární lampy, vykouzlí to z vaší zahrady doslova pohádkový ráj. Různé lucerny a svícny pak příjemnou atmosféru večerního posezení ještě podtrhnou.

Vůně linoucí se z grilu


Grilování jsme jako národ doslova propadli. Každým rokem vymýšlíme čím dál zajímavější recepty, zkoušíme neotřelé a exotické chutě a vůně. Pro vynikající pokrmy je mimo kvalitních surovin klíčový výběr grilu. Ačkoliv jsou elektrické a plynové grily také velmi oblíbené, asi nejvíce příznivců mají grily na dřevěné uhlí, které dodají surovinám vůni opravdového ohně. Vynikající grilované pochoutky si můžete vychutnat třeba u stylového jídelního setu.

Zdroj: ASKO - NÁBYTEK
Sdílet na Twitteru
Fotogalerie:

Další články z rubriky Hobby a zahrada

Co s velkou zahradou aneb jak ji využít efektivně a udržitelně

Mít velkou zahradu je sen mnoha lidí, ale s tím přichází i odpovědnost za její údržbu. Jak využít velkou plochu u domu tak, aby nebyla příliš náročná ...

Nejlepší metody ochrany psů a koček před klíšťaty

Klíšťata představují pro psy a kočky zdravotní riziko, neboť mohou přenášet různé nemoci, jako je borelióza, erlichióza, anaplazmóza a babezióza. Prev ...

Rozhodující faktory: Bazén versus zahradní vířivka

S blížícím se letním obdobím začínají milovníci venkovního života přemýšlet o investicích do svých zahrad. Mezi nejpopulárnější volby patří bazény a z ...

Škůdci nejohroženější rostliny, keře a trvalky

V České republice existuje řada rostlin, keřů a trvalek, které jsou ohroženy škůdci a nemocemi o dost více, než jiné druhy. Tyto organismy mohou vážně ...

Doporučujeme

Publikovat článek